12 °C Stjørdal, NO
20/09/2019

Hundre nye trafikkstudenter på HINT

 

De100 studentene ankom Stjørdal og HINT som ferske studenter i faget trafikklærerutdanning, og skal de kommende dagene gjøre seg kjent med byen og skolen ved Evja i Stjørdal. HINT er en stor høyskole med totalt 4000 studenter og 400 ansatte på flere studiesteder, og trafikkopplæring lokalisert på Stjørdal er et av mange studietilbud. Under studieåpningen i skolens auditorie fikk de i går en musikals start med sang og musikk fra husbandets Svein, Rolf og Kåre. Etter at dekan Rikke Mo Veie og direktør Beate Aspdal hadde ønsket velkommen, fikk varaordfører Ole Myrbekk presentere det Stjørdal har å by studentene på i form av kultur, næring, handel og muligheter under studieoppholdet som for de fleste skal vare i to år fremover. Varaordføreren sa blant annet at vekstkommunen Stjørdal (18,8 prosent fra 2000 til 2011) har 400 lag og foreninger som studentene gjerne kan finne sitt engasjement i ved siden av studiene på høyskolen.

 

Får se det nye kulturhuset
Førsteårs studentene som utgjør 100 i tallet vil få oppleve at den nye Stjørdalshallen åpner i februar neste år. De vil også kunne se byggestarten på det nye kulturhuset, og om tidsplanen holder i byggeprosessen vil de kanskje kunne se kulturhuset åpne høsten 2013. Nå handler de første ukene for studentene å bli kjent med andre studenter og få en “myk start” på studiene. De skal utdanne seg som trafikklærere, og 22 august venter et større “Bli kjent” arrangement fra klokka 13.00 til 01.00 der studentene blir med sine faddere ut på byen.

 

Ta lappen

Les forrige sak:
Fylkesmann Inge Ryan deler neppe ut røde og grønne kort som under en oppvisningskamp på Tautra i forbindelse med årets MIG-festival, men den tidligere fotballdommeren ønsker et ryddigere fylke.
Vil rydde fylket

  - Nord-Trøndelag er et attraktivt fylke, og jeg ønsker at […]

Close