6 °C Stjordal, NO
21/02/2020

Husk å beskytte øynene i påsken!

Når påskesolen står høyt på himmelen er det en utfordring for øynene, og ikke minst gjelder det for barn. For mange er solbriller en del av imagen, ta derfor med deg en sjekkliste når du skal kjøpe nye solbriller så kan du være sikker på at øynene også beskyttes.

 

Snekker’n Boligmesse

 

Ta vare på barnas øyne

Selv om UV-stråling er farlig for alle, er det særlig viktig å beskytte barna mot de sterke strålene.

– Barn under 12 år har ikke ferdig utviklede øyne. Det slippes mer stråling fra UV-lys igjennom et barns øye i forhold til et voksent øye. For å unngå skader er det derfor veldig viktig å beskytte barns øyne så godt som mulig, sier Jesper Jeppesen, Produksjef i Synsam.

 

Og husk; UV-strålingen er spesielt sterk på fjellet i påsken. Mye av strålene reflekteres fra snøen og himmelen, og la deg ikke lure av overskyet vær i påskefjellet. UV-strålene trenger gjennom skyene, og særlig er strålingen sterk hvis det har falt nysnø.

 

– Solbriller til barn skal være behagelige og de må sitte godt på. Brillene bør være merket med hvor mye UV-stråling de filtrerer bort, forteller Jannicke Rognstad, Markedsdirektør i Synsam.

 

Mote og beskyttelse

Solbriller er unektelig mote, og blir ofte brukt med tanke på utseendet enn beskyttelse. I påskefjellet er det ekstra viktig å tenke på solbriller som beskyttelse. Solbrillene bør dekke godt slik at de ikke slipper inn UV-stråling på sidene.

 

Alle solbriller som selges i Norge, skal være merket med UV 400, noe som garanterer at de beskytter mot UV stråler. Dersom brillene ikke har dette merket, er det ikke lov til å selge dem i Norge.

 

I dag kan man få solbriller med og uten styrke, vanlige briller med mørkt eller fargeskiftende glass, og til og med linser med UV- beskyttelse. Bruker man linser med UV-beskyttelse bør man likevel ha solbriller. Dette fordi linsene kun dekker iris og ikke det hvite området i øyet.

 

Tips til foreldre: Hvordan velger man solbriller til barna?

– Sjekk at brillene er merket med UV400 og hvor mye UV-stråling de filtrerer bort.

– Sjekk at brillene dekker godt rundt øynene og at de er tette på sidene. Solbriller med smale glass vil ikke gi god beskyttelse, siden mye UV-stråling kommer inn langs kantene.

– Kjøp solbriller barna liker, så er det større sjanse for at de vil bruke dem.

Les forrige sak:
Fotograf Eir-Jørgen Bue flytter inn i Kjøpmannsgata 46 “øverst i gata” ved rundkjøringen. Her med et bilde som tidligere har vært med i “Profilen” i avisa Stjørdals-Nytt.
Fotograf Eir på ny adresse

  Fotograf Eir- Jørgen Bue har tatt med seg kameraer og […]

Close