9 °C Stjørdal, NO
15/06/2021

Husk å sikre hytta etter påskeferien

 

– Nå som påskeferien står for døra, kan det være noen som får seg en ubehagelig overraskelse når de besøker hytta igjen. Vi anbefaler derfor at man sikrer hytta godt nå i påsken, slik at den ikke blir besøkt av ubudne gjester etter at man har reist hjem igjen, sier informasjonssjef i Securitas Direct, Sanna Emtinger.

 

Enkle grep 
I følge Emtinger er det mye man kan gjøre selv for å minimere risikoen for innbrudd på hytta. 
– Mange av de samme tipsene som gjelder når man forlater boligen kan med fordel brukes også på hytta. Få hjelp av gode hyttenaboer, og la det se ut som at hytta er bebodd. I tillegg lønner det seg å installere alarm tilknyttet en alarmsentral. Innbruddstyver unngår helst hytter som er merket med alarmskilter, samtidig som man blir varslet dersom noen er freidige nok til å prøve seg. Har du i tillegg et Verisure-alarmanlegg kan du følge med på hyttas status via smarttelefonen, og få SMS-varsling dersom noe skjer, sier Emtinger.

 

Overvåk hytta med telefonen 
Dagens alarmanlegg gjør mer enn bare å varsle ved brann og innbrudd. De nyeste anleggene gir også mulighet til å overvåke hytta, samtidig som man kan fjernstyre alarmen med smarttelefonen .  
– Med Verisure kan du skru alarmen av og på med smarttelefonen. I tillegg finnes det også en del gunstige tilleggsfunksjoner, som at du for eksempel kan sjekke hyttetemperaturen før du reiser, sier Emtinger.

 

Trygg bolig i påsken 
I påsken er det nok mange som også bekymrer seg for hjemmet som blir stående upasset mens man er bortreist.

– En liten egeninnsats før man reiser kan utgjøre stor forskjell. Unngår du å annonsere ferieplanene på Facebook og samtidig allierer deg med naboen er mye gjort, sier Emtinger.  

 

Her er Securitas Directs tips for å unngå innbrudd i hytta:

  • Installer alarm tilkoblet alarmsentral.
  • Allier deg med hyttenaboen
  • Få det til å se ut som om du er på hytta:
  • Installer sikkerhetslås.
  • Fjern verdisaker – Ikke la den nye flatskjermen henge på utstilling i hyttevinduet. I tillegg bør verdifulle gjenstander oppbevares i bankboks.
  • Monter doble dørlåser

 

Her er Securitas Directs 10 tips for hvordan du kan sikre hjemmet mens du er på ferie:

1. Sosiale medier 
Mange tror at det man legger ut på sosiale medier kun er synlig for sine venner. Statusoppdateringer, inn-sjekkinger og lignende kan imidlertid være synlige også for andre. Derfor burde det ikke annonseres at du drar på ferie i sosiale medier som Facebook, Twitter o.l. Vent med å publisere feriebilder til du har kommet hjem. Unngå å sjekke inn på ulike steder i løpet av ferien.

 

2. Få det til å se ut som om du er hjemme 
Ikke rydd bort ting som får hjemmet til å se bebodd ut. La gjerne kaffekoppen stå igjen på stuebordet. Tyver ser ofte etter tegn på at du er bortreist, for eksempel gardiner som er trukket for, visne blomster og lignende.

 

3. Tom postkasse og full søppeldunk 
Be en nabo eller bekjent ta inn posten for deg. Du kan også få posten oppbevart eller midlertidig ettersendt viahttp://www.posten.no/produkter-og-tjenester/adresseendring-og-oppbevaring/oppbevaring-av-post . En tom søppeldunk eller en umåkt oppkjørsel er tydelige tegn på at du ikke er hjemme. Be naboen kaste litt søppel i dunken din samt hjelpe deg med å måke oppkjørselen.

 

4. Tenk på brannfaren 
Dra ut kontaktene på elektriske apparater som TV, DVD, datamaskin osv. Dersom du slår av hovedbryteren, må du huske at kjøleskap og fryser også blir slått av. En brannvarsler som er koblet til en alarmsentral kan bidra til å minske skadene dersom det begynner å brenne. 

 

5. Alarm 
Skaff deg en alarm som er koblet til en alarmsentral. Både risikoen for- og følgeskadene av et innbrudd minsker med en alarm som ikke bare varsler lokalt.

 

6. Lys og lyd 
En elektronisk timer for lamper og radio kan gi inntrykk av at du er hjemme. Moderne LED-lamper utvikler nesten ingen varme. Dermed er brannfaren minimal samtidig som de trekker lite strøm.

 

7. Steng vannet 
Steng stoppekraner til oppvaskmaskin og vaskemaskin, eller annet som har trykk i ledningene. Kontroller deretter at varmtvannsbereder eller varmesystem klarer seg uten vann. Kontrollér også selve hovedkranen. En vannkran som irrer og lekker er det siste du trenger når du skal på reise.

 

8. God lås 
Den vanligste veien inn og ut for en tyv er gjennom døra. En FG-godkjent lås som bare kan låses opp med nøkkel (også innenfra) og sikringsbeslag reduserer risikoen for uønsket besøk.

9. Dokumenter verdisakene dine
Fotografer og merk verdisakene dine. Du kan låne merkeutstyr hos politiet.

 

10. Gode naboer 
En av de absolutt beste løsningene for å minimere risikoen for skader og innbrudd, er gode naboer som ser etter huset med jevne mellomrom.

 

Les forrige sak:
Sommertid søndag

  Tidlig påskemorgen, søndag 31. mars klokken 0200, starter sommertiden. Det […]

Close