-1 °C Stjørdal, NO
18/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

HV-øvelse i sentrum

 

Målet er at de enkelte troppene skal bli kjent med hverandres kapasiteter. Innsatsstyrken består av en rekke troppetyper, og spesielle kapasiteter som hund, sanitet og skarpskytter.

 

Heimevernet har fått låne et hus i sentrum som til vanlig disponeres av Brannvesenet i nærheten av Ole Vig Videregående Skole. Det kommer til å bli noe militær aktivitet i og rundt dette huset.

 

Det vil kunne bli noen ekstra militære kjøretøy langs veiene,  og generell militær tilstedeværelse gjennom disse to ukene.

 

Fakta om innsatsstyrkene:

Innsatsstyrkene er spydspissen i Heimevernet og har fått sine navn etter Linge-operasjoner under krigen. De skal være klare til å løse oppdrag innen 24 timer. De har førsteprioritet på treningsressurser og materiell. HVs innsatsstyrker består av frivillig personell som er på kontrakt. Disse styrkene er sammensatt av mobile og fleksible enheter. Soldater som ønsker å tjenestegjøre i disse styrkene må gjennom diverse opptaksprøver, blir disse bestått kan de skrive kontrakt for tre år av gangen. Personellet har inntil 30 dagers tjenesteplikt. Det vanlige er at disse troppene trener 15-20 dager i året.  

 

Les forrige sak:
Oscarvinner Susanne Biers nye film er en romantisk dramakomedie med Pierce Brosnan og Trine Dyrholm i hovedrollene. Det skal feires bryllup i en nydelig gammel italiensk villa, hvor alt er nøye planlagt ned til minste detalj. To svært så forskjellige familier møtes, og ingenting går som planlagt.
Sommerbryllup i Italia

  Filmsesongen 2012 har vært en ubetinget suksess for Stjørdal seniorforum, […]

Close