3 °C Stjørdal, NO
02/12/2020

Hyller Anne Grete Preus

– Vi ønsker velkommen til en konsert med musikk rett til hjertet

HYLLER ANNE GRETE PREUS: - Vi ønsker velkommen til en konsert med musikk rett til hjertet i Stjørdal kirke med en magisk lysstemning for å hylle den folkekjære artisten, sier Åshild Mundal og Jan Borge Larsen som gleder seg til å spille i Stjørdal kirke sammen med sine dyktige musikere. HYLLER ANNE GRETE PREUS: – Vi ønsker velkommen til en konsert med musikk rett til hjertet i Stjørdal kirke med en magisk lysstemning for å hylle den folkekjære artisten, sier Åshild Mundal og Jan Borge Larsen som gleder seg til å spille i Stjørdal kirke sammen med sine dyktige musikere.

– Da den folkekjære artisten Anne Grete Preus døde natt til søndag 25. august i fjor, 62 år gammel, kjente jeg med en gang en veldig lyst til å hylle henne og musikken som hun skapte, sier sangeren Jan Borge Larsen som har fått med seg Åshild Mundal og et knippe musikere til hyllesten i Stjørdal kirke torsdag 27. februar.

Sangerne Åshild Mundal og Jan Borge Larsen vil sammen med musikerne Erik Morten Fjerdingen, tangenter; Jan Inge Tjørhom, bass; Terje Gjønnes, gitar og Arne Skognes på trommer og perkusjon ta publikum med på en reise gjennom det musikalske landskapet til Anne Grete Preus.

– Åshild og jeg satte oss ned for å høre gjennom musikken til Anne Grete Preus. Vi kom fram til en fordeling og har funnet hvert vårt knippe av favoritter, sier Jan Borge som har hatt et nært forhold til artisten helt siden tidlig på 1980-tallet:

– Anne Grete Preus spilte på Kalvøya både med Veslefrikk og CanCan. Jeg har siden opplevd henne sammen med band og alene. Hun hadde en fantastisk fin formidlingsevne.

Søkte inspirasjon hos Preus

Åshild Mundal har hatt en annen tilnærming: – Det første jeg hørte av Anne Grete Preus i min ungdom var kraftig kost for meg. Derfor måtte musikken hennes vente. Men da jeg selv begynte å skrive melodier, var det naturlig å søke inspirasjon hos Anne Grete Preus. Jeg har studert tekstene hennes og blitt bedre kjent med henne i voksen alder, sier hun.

Åshild og Jan Borge gleder seg til å samarbeide ikke minst i duetter, men er samtidig klar over at de har ulike utgangspunkt rent vokalmessig. Derfor er det så spennende å lage duetter som publikum vil få noen smakebiter av i Stjørdal kirke. Og Jan Borge er allerede veldig begeistret for en tolkning av Anne Grete Preus som Åshild har på piano.

– Viktig med lokale innslag

– Hvorfor lager dere en slik konsert?

– Vi synes det er viktig med lokale innslag på Kimen og setter stor pris på alle som kommer til arrangement med lokale aktører. De musikalske opplevelsene er det viktigste ved slike konserter. Det er moro å dele slike opplevelser med folk. Da opplever vi at musikk er inkluderende, sier Åshild og Jan Borge som også har alliert seg med yngre krefter denne konsertkvelden:

– Jeg har en sønn som heter Mats. Han er lysdesigner. Denne kvelden deltar han og lager en egen scenebelysning til vår konsert for å skape en visuell ramme. Mats skal skape en magisk stemning denne kvelden! sier Jan Borge Larsen.

Fra hjerte til hjerte

– Er dette «Rett på»?

– Ja, dette er «rett på». Vi har hatt en del konserter med temaet «Rett fra hjertet». Denne konserten føyer seg til denne tradisjonen og vi bruker det samme konseptet. Det handler om låter rett inn i hjertet; låter og tekster som passer for oss, sier Åshild og Jan Borge som begge gleder seg til å spille i Stjørdal kirke:

– Det er et veldig fint lokale for en slik konsert. Og vi synes at det er en riktig arena for å hylle Anne Grete Preus som selv var veldig glad i kirkerommet. Hun har en del spennende utfordringer til de som skal tolke hennes musikk, sier Åshild og Jan Borge som sender varme tanker til musikerne:

– Her får de en utfordring med mange krevende arrangement som krever mye øving. Mange låter må spilles med ærefrykt og krever mye forarbeid av musikerne for å gi rett tolkning. Erik Morten Fjerdingen er opptatt av hvilket lydbilde han skal velge med sine tangentinstrumenter.

– Det er mange lag i musikken til Anne Grete Preus, sier sangerne som gleder seg til denne konserten i Stjørdal kirke.

Les forrige sak:
HOVEDROLLER: To av hovedrolleinnehaverne i front er Mats Matberg og Luis Andre Stokhaug Sæther. Øvrige elever utgjør både hippier og andre rollefigurer i musikalen Hair. Onsdag og torsdag denne uka er det forestillinger på Stokkan ungdomsskole.
Hippier inntar ungdomsskolen

Elever ved Stokkan ungdomsskole inviterer publikum til musikalen Hair

Close