17 °C Stjørdal, NO
22/09/2021

Header-Bingo-uten dato
Spar Hegra uke 38

Hyller lokale talenter med ny låt: – Da de hørte den ble de kjempeglade

Sammen med bandet har Ole Eilif Jensen skrevet og gitt ut låten «The javelin thrower»

Bandet E.A.T. består av Geir Valøen (t.v), Marius Holthe og Ole Eilif Jensen. Foto: Privat Bandet E.A.T. består av Geir Valøen (t.v), Marius Holthe og Ole Eilif Jensen. Foto: Privat

Sammen med bandet sitt E.A.T., har Ole Eilif Jensen skrevet og gitt ut låten «The javelin thrower», som en hyllest til Stjørdals unge friidrettstalenter.

– Det var en tanke jeg fikk. Jeg må skrive og lage musikk om et eller annet, da var det nærliggende å ta noe som på en måte er nært hjertet mitt, forteller Ole Eilif Jensen.

Sammen med Bandet E.A.T. slapp han i juli sangen The javelin thrower, med tilhørende musikkvideo. Sangen er en dramatisk rockpop sound som hyller friidretten, med spesielt fokus på de unge talentene Thale og Thea Leirfall Bremset, samt Ole Eilifs egen datter, Maria Børstad Jensen.

I videoen ser vi flere klipp av de tre tøffe friidrettsjentene i aksjon, som viser det harde arbeidet som må til for å lykkes innen idrett. Foto: Privat
I videoen ser vi flere klipp av de tre tøffe friidrettsjentene i aksjon, som viser det harde arbeidet som må til for å lykkes innen idrett. Foto: Privat

– Jeg har jo vært trener i Stjørdal friidrettsklubb siden Maria begynte som 14-15-åring, og jeg har trent mange utøvere og grupper gjennom årene, fortsetter han.

Jensen har tidligere trenet og fulgt Thea tett, men understreker at hun har en annen trener nå. Han trener fremdeles sin egen datter, i samarbeid med Frank Brissach.

E.A.T. består av trommeslager Marius Holthe, og Geir Valøen på bass, piano og kor. Selv står Ole Eilif Jensen for vokal, keyboard og piano. Det er også han som skriver all tekst.

Beintøffe mål

I musikkvideoen ser vi flere videoklipp av både Thea, Thale og Maria. Låten handler om hva det vil si å jobbe beintøft mot målene sine, ha en god hobby og satse hardt. Hovedpersonene selv har gitt tommel opp.

– Jentene var om bord med en gang. De har jo hørt musikken vår før, og følte de kunne stå inne for at vi fikk bruke dem. Da de hørte låten ble de kjempeglad, forteller Jensen.

Friidrettstrener Ole Eilif Jensen har sammen med bandet sitt E.A.T. gitt ut låten «The javelin thrower», som en hyllest til friidrettstalentene Thea og Thale Leirfall Bremset, samt sin egen datter Maria Børstad Jensen.
Friidrettstrener Ole Eilif Jensen har sammen med bandet sitt E.A.T. gitt ut låten «The javelin thrower», som en hyllest til friidrettstalentene Thea og Thale Leirfall Bremset, samt sin egen datter Maria Børstad Jensen.

Sammen med jentene, dukker også en annen norsk friidrettslegende opp. I et kort klipp ser vi Vebjørn Rodal sammen med trener Brissach, som forberede seg til OL i Atlanta i 1996.

– Rodal tok olympisk gull under det mesterskapet, og det var stort. Han har hørt musikken og synes det er bra. Han ga tillatelse til at vi kunne bruke bilder av han med en gang, smiler Jensen.

– The big ones kommer

– Det er en tekst jeg har laget mer eller mindre i affekt, men den virkelige jobben startet etterpå. Vi har jobbet vanvittig mye med både låten og videoen, forklarer Jensen.

Han legger ikke skjul på at tittelen på sangen er inspirert av datteren Maria, som er spydkaster. Men presiserer at den like så vel kunne hett «high jumper» eller «long jumper».

– Det er like mye fokus på alle tre, og poenget er å få frem bredden i klubben. Det er vanvittig mange dyktige utøvere i Stjørdal friidrettsklubb, der flere skal satse i NM på hjemmebane neste år, opplyser han og legger til:

– Det blir stort, og all the big ones kommer, fra Karstein Warholm til Ingebrigtsenbrødrene.

Nå håper de bare på å få skaffet et fjerde medlem, slik at de kan komme seg opp på livescenen. Jensen forklarer at de savner en kreativ person på gitar eller piano.

– Får vi det fjerde medlemmet på plass, blir det live ganske fort. Vi har flere låter vi kan spille, så det ser vi virkelig frem til.

Les forrige sak:
Over 17.000 doser satt. Snart starter de med 18-åringene

- Vi håper at så mange som mulig takker ja til tiden de får tildelt

Close