10 °C Stjørdal, NO
27/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Hyllet «Abbey Road» på 50-årsdagen

Terje Craig og co hedret legendarisk Beatles-album

ORKESTERLEDER: Terje Craig ledet sine musikere gjennom en strålende kveld og musikerne ble hyllet av et begeistret publikum.

Terje Craig ledet en forsamling på åtte musikere som i kveld presenterte den legendariske Beatles-innspillingen Abbey Road på dagen 50 år etter utgivelsen 26. september 1969.

Musikerne startet med å presentere tre låter fra en tidligere innspilling av «Let it be» som aldri ble utgitt før vokalist Ronald Mortensen satte standard med velkjente «Come together» av Lennon og McCartney. Publikum ble begeistret da Erlend Grønseth dro ut tonene på gitaren og takket med taktfast applaus. Erlend Grønseth fikk også æren av å tolke «Something» av George Harrison. Terje Craig røper at nettopp denne melodien ga han en øreåpner for hva en bass kan gjøre.

Alle låtene på «Abbey Road» har sin egen historie. Det gjelder «Hammer» av Lennon og McCartney som Paul McCartney har omtalt som verdens beste låt.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Det er en egen stemning over «Oh Darling» av de to velkjente låtskriverne, og det gjelder ikke minst «Octopus’s garden» av Ringo Starr sunget av trommeslager Anders Damås.

– John Lennon og Paul McCartney skrev låter hver for seg som de presenterte for hverandre. Men offisielt er alle låtene skrevet av Lennon og McCartney som skrev de aller fleste låtene til The Beatles, forteller Terje Craig, før musikerne i Vektersalen spilte videre. Alt signert de to legendariske låtskriverne. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

GITAR: Erlend Grønseth trakterer gitaren og tolker sanger.

Det er «She came in through the bathroom window», «Golden slumbers», «Carry that weight» og til slutt «The End» som også skulle markere slutten for The Beatles som gruppe.  Anders Damås fikk med seg publikum i en taktfast applaus til en trommesolo som inspirerte gitaristene Erlend Grønseth og Marius Fagervold.

Vektersalen var godt besatt av et publikum som koste seg i møtet med toner fra det sene 1960-tall. All honnør til musikerne anført av Terje Craig. De øvrige sju var Ronald Mortensen, Marius Fagervold, Erlend Grønseth, Frank Scott, Anders Myrvold, Anders Damås og Elen Cath Hopen.

Les forrige sak:
Kommunen skal nå starte jobben med å planlegge innhold og plassering i området fra Halsen ungdomsskole og nordover og østover.
Kan bli aktuelt å flytte ungdomsskole

Skal finne ut hvordan området skal bygges for framtiden

Close