1 °C Stjørdal, NO
26/10/2021

Spar Hegra uke 43
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Hytteforbudet gir milliontap

– Jeg både håper og tror vi får et oppsving i etterkant av koronatiden, for jeg tror folk kommer til å bruke hyttene sine enda mer resten av året i år

SAVNER HYTTEGJESTENE: Det blir en annerledes påske for stugudalingene ettersom hyttebeboerne ikke får overnatte på hyttene. Joker-sjef An-Magritt Morset Hegstad og fast kunde Oddmund Dyrhaug kommer til å savne turistene. (Foto: Privat)

Joker Stugudal rammes knallhardt av hytteforbudet i påska. Daglig leder An-Magritt Morset Hegstad antyder at butikken taper to millioner i omsetning.

De 60-70 fastboende i Stugudal får det uvanlig romslig på nærbutikken før og i påska i år. I samråd med de som bor i bygda har An-Magritt Morset Hegstad kuttet ned på åpningstidene, og heldigvis for hennes butikk fikk hun avbestilt en god del ordrer og leveranser til påske.
– Vi omsetter dagligvarer og drivstoff for cirka 12 millioner kroner i året. To av disse millionene kommer i forbindelse med påska, sier Morset Hegstad.

Mister to av tolv millioner

Hun må dermed se langt etter en sjettedel av omsetningen. Håpet er at alt er i normalt gjenge så fort som mulig, for det kommer blant annet to viktige sommermåneder.
– Både i juli og august omsetter vi for omtrent to millioner i måneden, sier butikksjefen, som gleder seg over at innledningen på året tross alt har vært ganske bra.
– Vi hadde veldig fine tall i starten av året, men så ble det selvsagt full stopp nå, sier en framoverrettet Morset Hegstad.
– Nå må vi bare prøve å gjøre det beste ut av det og være klar når «normalen» kommer tilbake. Jeg både håper og tror vi får et oppsving i etterkant av koronatiden, for jeg tror folk kommer til å bruke hyttene sine enda mer resten av året i år.

Fullt i godterihyllene

Joker-sjefen i Stugudal er glad for at hun rakk å avbestille mye av påskevarene. I siste liten kom hun på at 600 påskeliljer var bestilt, men også et stort antall av dem er nå avbestilt.
– Tørrvarer har vi mye av, men de har lang holdbarhet så det går bra. Ellers blir det mer enn nok påskegodt til stugudalingene denne påsken, sier Morset Hegstad. Hun antyder at det nok ligger an til å bli en del søtsaker og særlig marsipan på tilbud etter påske.
– Vi bestiller varer som normalt foreløpig. Vi skal iallfall være klare når det blir «normale tilstander» igjen. Forhåpentligvis blir det ikke så lenge til, sier An-Magritt Morset Hegstad.

– Urimelig mye tyn

Joker Stugudal hadde aldri eksistert om det ikke var for hytteinnbyggerne i bygda. Sjefen anslår at bortimot 90 prosent av omsetningen kommer fra disse. Savnet av hyttegjestene blir stort på mange måter, men Morset Hegstad forteller at hyttebeboerne har stor forståelse for situasjonen og innskjerpingene.
– Jeg synes hyttefolket har fått urimelig mye tyn i media. Vi har ikke hørt en eneste klage fra hytteboere om dette, men vi kommer virkelig til å savne dem i påska, sier An-Magritt Morset Hegstad.

 

Les forrige sak:
Se opptak: Bærre fyll og husbråk har konsert

Spilte i et tomt bibliotek

Close