-7 °C Stjørdal, NO
05/12/2021

I år byr de på store personligheter og store ideer

Mye spenning har vært knyttet til årets Næringsdriv. Nå avslører arrangørene hva som står på programmet den 25. november. Fra venstre: Leder i NiT Kaare Hagerup, banksjef Lill Bente Mæhla Totland, assisterende banksjef Næringsliv, Margit Woldseth og daglig leder i NiV, Jon Uthus. Mye spenning har vært knyttet til årets Næringsdriv. Nå avslører arrangørene hva som står på programmet den 25. november. Fra venstre: Leder i NiT Kaare Hagerup, banksjef Lill Bente Mæhla Totland, assisterende banksjef Næringsliv, Margit Woldseth og daglig leder i NiV, Jon Uthus.

Det er mye spennende som står på agendaen for årets Næringsdriv som går av stabelen den 25. november. Blant annet får vi vite mer om det som har potensialet til å bli regionens helt egne «Disney World.»

– Vi har et program som treffer mange, det ligger an til å bli tidenes Næringsdriv.

Mandag ettermiddag ble programmet for årets Næringsdriv presentert. Arrangementet som har avspark den 25. november er et samarbeid mellom Sparebank1 SMN, Næringsforeningen i Værnesregionen (NiV) og Næringsforeningen i Trondheim (NiT) avdeling Malvik.

Konferansen som holdes på flere av Sparebank1s avdelinger er tuftet på et konjunkturbarometeret, med egne lokale program. Arrangementet finner sted i Storsalen i Kimen kulturhus, med Eli Arnstad som konferansier.

– Det har vært et fint samarbeid mellom oss, og vi gleder oss nå til å kunne presentere et innholdsrikt og spennende program, sier assisterende banksjef næringsliv, Margit Woldseth.

Sammen med Woldseth er det regionbanksjef privatmarked Lill Bente Mæhla Totland, daglig leder i NiV, Jon Uthus og daglig leder i NiT Malvik, Kaare Hagerup som står bak årets Næringsdriv.

Vil presentere årets konjunkturbarometer

Selve arrangementet blir sparket i gang av konsernsjef Jan-Frode Janson, før konserndirektør Vegard Helland presenterer resultatene av konjunkturbarometeret.

– I fjor så vi nærmere på de dramatiske virkningene av koronapandemien, og hvordan dette ville slå ut på ulike bransjer, regioner og kommuner. Nå sitter vi mer eller mindre med fasiten. Vi har i tillegg spurt 600 næringslivsledere i Midt-Norge om hva de tror om 2022, og vi har vurdert de økonomiske konjunkturene for denne regionen. Vegard vil presentere funn og betraktninger, forteller Woldseth.

Deretter er det duket for en rekke spennende foredragsholdere. CEO i Kantega AS, Marit Collin, skal sammen med Oddny Solli og Torgeir Gjermstad fra et nystartet team i Sparebank1 Regnskapshuset SMN utgjøre et panel som snakker om eierstruktur, ansettelsesforhold og fremtidens ledelse.

– En hit under pandemien

Mye av innholdet i årets Næringsdriv er basert på å gi ny giv og å se fremover. Dette skal deltagerne få komme tettere innpå når Sindre Lutdal Nyeng fra inkubatoravdelingen ved Proneo og gründer Rolf Oftedal skal snakke mer om temaene nytenkning, kraft, vilje og om å tørre.

Nyeng vil fortelle litt om hvordan man starter en bedrift, mens Oftedal som er gründer og administrerende direktør i Arctic Coworking Lodge Lofoten, vil fortelle om sin virksomhet.

– Hans ide har blitt en stor hit under pandemien, som er Workation, eller mobil arbeidsplass. Han vil dele erfaringer og fortelle om hvordan dette fungerer – kanskje er dette noe som kan smitte over til oss i Værnesregionen, sier hun.

Regionens «Disney World»

Noe av det mest spennende som står på årets program, er ideen til senterleder ved Kimen, Gro Langnes. Hun jobber nemlig med å realisere det kan beskrives som regionens helt egne Disney World.

De fire er noe hemmelighetsfulle i hva denne parken skal innebære, men avslører at vi vil få vite mer under selve konferansen.
– Den er basert på kjente norske filmer. Dette er et prosjekt som er et godt eksempel på at det umulige er mulig, og vi har behov for en slik park i Værnesregionen. Mer får dere ikke vite, dere må komme på konferansen for å vite mer, sier en gåtefull Uthus.

I tillegg kommer Rolf Åge Berg for å fortelle om hvordan Bjørkbakken ble realisert nærmest på rekordtid, før hotellkongen Petter Stordalen tar oss tilbake til 1987 da han som 24-åring tok over som Norges yngste senterleder ved City Syd i Trondheim.

– Vi har også med oss noen av de gjenlevende styremedlemmene i City Syd for en gjenforening, som kan fortelle hva som egentlig skjedde den gangen og hvorfor de satset på han.

Når konferansen er over inviterer arrangørene til mingling og tapas med julesmaker i Vektersalen, med vakre juletoner fra Thomas Brøndbo i bakgrunnen.

– Da håper vi at folket er i såpass julestemning at de går rett ut i Sandgata for å delta på gjenåpningsfesten. Der er det duket for Stjørdal street food og konsert med Ska-frika, sier Totland.

Negativ påmeldingsavgift

I årets Næringsdriv har arrangørene vært svært kreative og innovative når det gjelder deltageravgiften. Det har seg nemlig slik at de har gått for det de kaller negativ påmeldingsavgift.

– Det innebærer at vi gir 300 kroner til lokale lag og foreninger som deltagerne selv velger. Men vi vil jo oppfordre næringene til å doble summen. Vi regner med at det vil tilfalle Stjørdal, Malvik, Meråker, Selbu, Tydal og Frosta ganske mye penger, smiler Totland.

I likhet med flere andre initiativ koblet opp mot gjenåpning, går også banken inn med samfunnutbytte for å realisere både Næringsdriv og gjenåpningsfesten som sparkes i gang samme dag.

– Når vi samarbeider slik kan næringsdrivende finne hverandre på tvers av kommunene, og det vil bli spennende å se hva vi får til. Vi ønsker næringslivet tilbake på banen igjen, samtidig som vi hjelper lag og foreninger. Det er to fluer en smekk, sier Uthus.

Allerede mandag åpnet det opp for påmelding til årets Næringsdriv.

– Det har vært stor interesse og spørsmål om påmelding, så vi er spente på hvordan det vil gå.

Les forrige sak:
Håvard Flatmo har brukt det siste halve året til å lage nytt soloalbum. Plata er spilt inn på hytta i Fersdalen i Meråker. Foto: Ole A. Kirknes
Nå har Håvard gjort noe helt på egen hånd

Close