-6 °C Stjørdal, NO
05/12/2021

I år feirer de jul i eget hus: – Det blir mer personlig her

Fida Afif og Siri Bones ved Stjørdal Frivilligsentral håper at næringslivet og mange frivillige melder seg for å gjøre julen fin for alle. Fida Afif og Siri Bones ved Stjørdal Frivilligsentral håper at næringslivet og mange frivillige melder seg for å gjøre julen fin for alle.

Det begynte i Lokstallen, så Fjellhallen. Denne julen inviterer Stjørdal Frivilligsentral til «Jul for alle» hjemme i egne lokaler.

– Det blir bedre nå, enn det har vært noen gang tidligere, sier Fida Afif.

Han har, sammen med daglig leder ved Stjørdal Frivilligsentral, Siri Bones, og ikke minst flere utallige frivillige, stått i bresjen år etter år for å gi bort juleglede i form av sosialt samhold, mat og gaver på selve juledagen.

Bortsett fra koronaåret, har «Jul for alle» blitt arrangert i Fjellhallen i flere år. Nå ønsker de å ta i bruk Frivilligsentralens egne lokaler, ikke bare i år, men også i årene fremover.

– Vi føler at det blir mer personlig her, og samtidig ønsker vi å benytte oss av de flotte lokalene vi har her, forklarer Bones.

Rundt 100 hjemkjøringer

På grunn av koronaåret i fjor, ble det ingen jul for alle i Fjellhallen. Det ble imidlertid igangsatt hjemkjøring av mat for de som ønsket det. Dette er noe arrangørene tar med seg inn i denne julen.

– Vi ønsker å fortsette med dette, og behovet var stort i fjor. Vi kjørte vel ut til 100 adresser, og da var det rundt 500 personer som fikk mat på døren, sier Bones.

Dette betyr at i uke 51 starter de hjemkjøring av mat igjen. I den anledning håper de både matvarebutikker og frivillige slenger seg med for at folk får maten hjem til jul.

– Det blir egen registrering for dette via vår nettside, både for de som stiller som frivillige eller de som ønsker hjemkjøring. Man kan også registrere seg på sentralen via påmeldingsskjema der, fortsetter hun.

Flere dagers julefeiring

Tidligere har «Jul for alle» vart i tre timer på selve julekvelden. I år går de for femdagers julefeiring som varer fra 13. til 17. desember fra klokken 16.00 til 19.00. Selve julekvelden blir i år forbeholdt de mange frivillige som har stilt opp.

– Her blir det servering av julegrøt, vi skal tenne juletre og gå rundt grana. Det blir veldig sosialt og hyggelig, sier Afif.

Dette betyr at det blir en todelt feiring i år. De som ønsker å ta seg en tur til sentralen og være med på markeringen der, vil kunne få med seg mat hjem. De som ikke kommer, kan få maten levert hjem på døren.

– Vi har plass til rundt 40 personer her hver kveld, og jeg tror dette blir veldig bra. Ved flere dagers julefeiring tror jeg det gir langt flere muligheter enn tidligere. Vi ønsker en rolig og fin feiring, og det tror jeg vi får til her, forklarer han videre.

Voksne og ungdom

Tidligere år har privatpersoner og næringsdrivende stilt med både mat og gaver. Dette er noe som er veldig verdsatt på sentralen, og som de setter stor pris på også i år.

– Hvert år får vi inn mye fint, spesielt til barn. Dette håper vi også på i år, men det vi mangler er gaver til voksne og ungdom. Her håper vi at næringsdrivende og andre ønsker å dele litt med andre, sier Afif.

Sentralen vil kunne ta imot donasjoner og julegaveinnsamlinger fra mandag klokken 10.00.

– Vi har funnet ut at den største gleden er å glede andre, og det tror jeg vi er flere om. Vi har en plikt til å gjøre dette, og det ønsker vi å fortsette med til vi ikke klarer det mer, avslutter han.

Les forrige sak:
Semitrailer sperret fylkesvei: – Det gikk nok på en uerfaren vinterfører

Close