-3 °C Stjørdal, NO
29/11/2020

I år selger de julevarene på nettet

Da ansatte på Fides tenker nytt i koronatiden

MATPRODUKTER OG VARER SELGES: Deltagere på Fides IKS har dyrket egenprodusert mat. Produktene og varene som nå selges på sosiale medier, er også laget av deltakere gjennom hele 2020. Overlevering av varer må skje etter avtale. Her ser vi Aksel Hedberg (t.v.) og Daniel Barland. MATPRODUKTER OG VARER SELGES: Deltagere på Fides IKS har dyrket egenprodusert mat. Produktene og varene som nå selges på sosiale medier, er også laget av deltakere gjennom hele 2020. Overlevering av varer må skje etter avtale. Her ser vi Aksel Hedberg (t.v.) og Daniel Barland.

I år selger Fides i Stjørdal egenproduserte julevarer gjennom internett.

Julesalget markerer første året med en ny vri på opplegget og flere nye løsninger for Fides i koronatiden.

– Det blir ikke det tradisjonelle julemarkedet med åpent bygg i Værnesgata, men derimot salg av varene over et lengre tidsrom via Facebook og Instagram. Vi har ikke definert dette tidsrommet, sier avdelingsleder ved aktivitetssenteret, Kari Lien Halsen.

Salget av generelle varer starter i uke 47 og julevarene selges fra og med uke 48.

BIDRAR: Lene Schei er en av deltakerne ved Aktivitetssenteret som i år har hjulpet til med å dyrke frem ulike matprodukter. Her lager hun gulrotmarmelade.
BIDRAR: Lene Schei er en av deltakerne ved Aktivitetssenteret som i år har hjulpet til med å dyrke frem ulike matprodukter. Her lager hun gulrotmarmelade.
Alternativ aktivitet

Alle som sitter i den interne julesalgkomiteen sier at de har satt fokus på nye, kreative løsninger. Dette gjenspeiles i salgsvarene og dermed også i det generelle aktivitetstilbudet.

– Drivhuset har også blitt et nytt oppholdsrom i seg selv, med økt mulighet til samvær, sier ansatt på aktivitetssenteret, Kirsten Hølaas, som selv har jobbet med å gjøre det nye drivhuset klart.

Deltagere på Fides IKS har dyrket og dyrker egenprodusert mat, som for eksempel av salat, gulrøtter, agurk og tomater. Det har, på tross av koronaviruset, vært mulig å drive med dyrking av mat på Fides.

Snekker Knut Risberg og medhjelper Jørund Hølaas er to av flere som har bygget opp det nye drivhuset siden høstferien i år. Aktivitetssenteret har selv betalt utgiftene med penger fra julemarkedet i fjor. Dette arbeidet ga resultat i at drivhuset blir reklame, både i seg selv og på grunn av ulike matprodukter.

Sosialt høydepunkt

Lene Schei (27) er en av deltakerne ved Aktivitetssenteret som i år har hjulpet til med å dyrke frem ulike matprodukter.

– For meg er julesalget et av årets høydepunkt. Det gir følelsen av å være til nytte og å ha bidratt til salget på Fides, understreker hun.

Schei forteller om en arbeidshverdag med aktiviteter og produksjon av julevarer, med regler om god avstand til hverandre. Hun er glad for at aktivitetssenteret er gradvis åpnet igjen og hverdagen har vært i gjenge i så stor grad som mulig.

– Det har mye å si for meg, også på grunn av det sosiale Fides gir. Jeg er svært fornøyd med drivhuset, både som arbeidsplass og som sosialt oppholdsrom. Jeg har gledet meg til å bruke drivhuset i lang tid, sier Schei.

HÅNDLAGET: Ansatt i Fides IKS, Kirsten Hølaas, fremhever innsatsen til hver enkelt deltager på aktivitetssenteret og tiltaket "High five" og viser frem det ferdigstilte arbeidet fra i fjor. Noen av de produktene er i salg gjennom hele året, mens blant annet julekranser, julenisser og generelle juleprodukter blir i salg før jul.
HÅNDLAGET: Ansatt i Fides IKS, Kirsten Hølaas, fremhever innsatsen til hver enkelt deltager på aktivitetssenteret og tiltaket «High five» og viser frem det ferdigstilte arbeidet fra i fjor. Noen av de produktene er i salg gjennom hele året, mens blant annet julekranser, julenisser og generelle juleprodukter blir i salg før jul.
Tilrettelagte arbeidsoppgaver

– Deltakerne på aktivitetssenteret, som har ulike fysiske og psykiske funksjonsnedsettelser, skal på best mulig måte få tilrettelegging til å gjøre jobben på egen hånd, eller ved å delta, samt å bruke drivhuset i fremtiden, sier Kari Lien Halsen.

Schei har i dag et tilnærmet normalt tilbud på Fides.

– Jeg er sjeleglad for å være her i stedet for å bare være hjemme. I lengden er det ikke bra å være uten et dagtilbud. Jeg husker det ble en ensformig hverdag i den tiden Fides var strengt i vår. Dessuten er det mestring å kunne produsere salgsvarer, både til jul og varer som selges året rundt.

Salget kommer til å foregå via sosiale medier og med Vipps som betalingsmåte av hensyn til smittevern.

Les forrige sak:
Håpløse kjøreforhold: – Sklidd ut flere ganger

Vegtrafikksentralen Midt sender ut mannskap

Close