I dag blir det mange bulker

|| Illustrasjonsfoto: Colourbox||

I følge NTB fant det sted hele 1.912 trafikkulykker i fjor. Mange av ulykkene var ikke så store, men det ble en del bulker. Mange av ulykkene har nok sammenheng med innspurten i julehandelen.

Statistikk fra Tryg Forsikring viser at på denne dagen i fjor var det 49 trafikkulykker bare i Nord-Trøndelag.  

– Mannlige førere er representert i dobbelt så mange ulykkestilfeller som kvinner. Derfor oppfordrer vi kvinner til å kjøre hvis en kan velge. Statistisk er verstingen en mannlig bilfører i alderen 35 til 50 år, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, i en pressemelding.

Mange av ulykkene er såkalte bulkeulykker, at en bil får skrape- eller bulkeskader ved å enten dulte borti en annen bil eller i faste gjenstander langs veien. Når omfanget er såpass høyt som denne dagen, blir kostnadene for forsikringsselskapene desto høyere. De estimerte utgiftene for 22. desember i fjor er på over 36 millioner kroner på landsbasis

Ikke overraskende er det menn som dominerer ulykkesstatistikken. Menn i alderen 35 til 50 år troner øverst, foran menn 50 til 64 år, etterfulgt av menn i aldersgruppen 65 til 97 år.

Det kollideres og bulkes døgnet rundt i dag, men det topper seg fra klokken 12 og utover. I timen mellom 12 og 13 inntreffer det over to trafikkulykker per minutt i Norge.

– De aller fleste bilulykkene skjer mellom 12 og 17 på ettermiddagen, deretter flater kurven ut mot midnatt. Når ulykkestallene er så store anbefaler vi å ta det veldig rolig, kjør defensivt og forsiktig og spesielt inn og ut fra parkeringsplassene, sier Brandeggen.

Les forrige sak:
||
Trafikkulykke på E6

Meldingen om trafikkulykken på E6 kom fra politiet noen minutter etter […]

Close