14 °C Stjørdal, NO
26/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Nå er det slutt på kø her!

– Vi har fått mye kjeft, ja!

Nå er det slutt på å stå i kø på E6 ved Voldsbrua. (Foto: Knut Kvarving) Nå er det slutt på å stå i kø på E6 ved Voldsbrua. (Foto: Knut Kvarving)

OPPDATERT: Nå er begge kjørefeltene åpnet på Voldsbrua på E6.

Det har vært  mye oppmerksomhet rundt anleggsarbeidet som har foregått på Voldsbrua like sør for Skatval kirke. Periodevis lange køer og ikke minst mange som har benyttet seg av fylkes- og kommuneveger til omkjøring, har skapt både irritasjon og reaksjoner.

– Har dere fått mye kjeft?

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Det har vært en del styr, ja, innrømmer prosjektleder Svein Aasan i Statens vegvesen.

Han er fornøyd med at brua i dag kan åpnes for trafikk i begge retninger. Da arbeidet startet uttalte vegvesenet at dette arbeidet skulle pågå helt fram til midten av juni, men nå åpnes altså brua tre uker tidligere.

– Det har gått litt radigere enn vi trodde. Men når vi jobber med gamle installasjoner som denne brua vet vi aldri hva som dukker opp, og da er det greit å ha en litt romslig tidsplan, sier Aasan.

– Har alt styret gjort at dere har forsert arbeidet?

– Nei, det har det ikke. Det har i og for seg ikke vært mulig å forsere mer enn vi hadde planlagt.

– Sett i ettertid; kunne dere gjort noe annerledes for å unngå noe av irritasjonen og styret?

– Selve jobben er det ingen andre måter å gjøre på. Vi måtte snevre inn brua, men vi ser vel at vi kunne informert bedre på forhånd, sier prosjektleder Svein Aasan.

Det var frostskader i betongen under asfaltdekket som gjorde arbeidet på Voldsbrua nødvendig. Skadene på denne brua var vesentlig verre enn normalt på tilsvarende bruer. Nå gjenstår kun å legge membran og asfalt på brua.

– Det vil bli gjort etterhvert, endelig dato for dette er ikke satt.

– Vil brua bli stengt i den forbindelse?

– Når asfaltarbeidet pågår vil det bli manuell dirigering, men dette er ofte arbeid som gjøres på kvelds- og nattestid, sier Aasan.

Les forrige sak:
Ryan Brown i svevet. Mannen fra Australia er blant de aller største motocross-stjernene i verden og kommer til Lånkebanen.
Verdensstjerner til Hell

- Bedre blir det ikke, sier Andre Villa.

Close