4 °C Stjørdal, NO
19/10/2020

I det lange løp er det godt å komme tilbake til hverdagen

Tone Marie Klevan (37) fra Elvran løp 191 kilometer på drøyt 21 timer

HOLDT STILEN: Tone Marie Klevan i gang med en av sine mange runder i Sandskogan etter 17 times løping lørdag formiddag. HOLDT STILEN: Tone Marie Klevan i gang med en av sine mange runder i Sandskogan etter 17 times løping lørdag formiddag.

Å løpe i 24 timer er ikke for hvem som helst. Det fikk den svært så godt trente Tone Marie Klevan merke på kroppen like før målgang i Sandskogan.

– Jeg måtte gi meg 2,5 timer før slutt etter at hofta ikke ville ta meg videre. Da jeg skulle sette meg inn i bilen holdt jeg på å besvime, og jeg husker så vidt at noen tok tak i meg. I bilen sovnet jeg, og da jeg kom hjem dusjet jeg og gikk rett til sengs umiddelbart etterpå, sier Tone Marie Klevan.

Sov og spiste en pizzabit

37-åringen fra Elvran og Hell Ultraløperklubb har aldri noen gang løpt så langt som hun gjorde under 24-timersløpet i og rundt Sandskogan fra fredag til lørdag kveld. Det stoppet på 191 kilometer, en forbedring på tre mil fra forrige forsøk. Etterpå ble det noen tøffe timer, men topptrente folk kommer seg raskt.

– Jeg sov til midnatt. Da sto jeg opp og spiste en pizzabit. Etterpå er formen egentlig overraskende bra, og jeg har ikke så vondt i føttene på mandag som jeg hadde søndag. Jeg har faktisk greid å støvsuge førsteetasjen, sier hun med et smil.

PÅ SIDELINJEN: To dager etter at hun utmattet måtte gi seg i 24-timersløpet var hun med sønnen Peter på trening i Fosslia Fjellhall.
PÅ SIDELINJEN: To dager etter at hun utmattet måtte gi seg i 24-timersløpet var hun med sønnen Peter på trening i Fosslia Fjellhall.
Sto over treningen

Logistikken på hjemmefronten går sin gang selv om mor har løpt den lengste distansen hun noen gang har tilbakelagt. Mandag ettermiddag slet hun fortsatt med litt kvalme, men tok turen til Fosslia Fjellhall for å være med på turntreningen til sønnen Peter. Den måtte hjelpetreneren riktignok se fra sidelinjen.

– Jeg måtte si i fra meg treningen denne gangen. Jeg har også tatt noen dager fri fra arbeid, sier Klevan.

Fikk god hjelp

At hun ikke klarte VM-kravet på 22 mil i løpet av 24 timer, syntes Klevan er litt kjedelig.

– To damer greide kravet, men da jeg innså at jeg ikke skulle greie 22 mil håpte jeg på 20. Det gikk heller ikke, og i ettertid er det litt kjedelig å tenke på at jeg ikke klarte å løpe lenger. Det er bare å trene mer styrke og enda mer mengde frem til neste gang, sier Klevan, som takker Aina Nygård og Jo Inge Norum både for viktige bidrag i den mentale oppkjøringen og for support underveis i løpet.

– Det er bare å trene mer styrke og enda mer mengde frem til neste gang

Neste gang Klevan skal i ilden blir trolig i april under et Last Man Standing – Backyard Ultra-løp, som er en utmattende konkurranse hvor alle løper mot alle og vinneren står igjen til slutt.

Nytt løp neste år

Nå går det også mot at Hell Ultraløperklubb arrangerer et nytt 24-timers løp i 2021.

– Det er stor sannsynlighet for det. Arrangørene har fått mye skryt fra deltagerne og Lars Erik Gylland og de andre i arrangementsstaben har lagt ned en enorm innsats for at det ble så bra som det ble. Neste gang ønsker vi at enda flere blir med og hjelper til, sier hun.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Tatt for fyllekjøring på morgenkvisten

Tatt med inn til prøvetaking

Close