12 °C Stjørdal, NO
26/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

I helga spiller Andreas (15) for landslagsplass

Stjørdals-gutten er en av 50 på talentsamling

Andreas Bakken er på talentcamp i basketball i pinsen. I løpet av fire dager skal han forsøke å spille seg til en plass på U16-landslaget. Andreas Bakken er på talentcamp i basketball i pinsen. I løpet av fire dager skal han forsøke å spille seg til en plass på U16-landslaget.

Andreas Bakken (15) fra Stjørdal Dragons er en av 50 gutter fra hele landet som i helga kjemper om en plass på det norske U16-landslaget.

Fredag dro 15-åringen fra Stjørdal til Tønsberg der totalt 200 jenter og gutter født i 2004 og 2005 møtes til talentcamp. For Andreas Bakken handler det også om uttak til landslaget som skal spille Skandinavisk Cup etter hvert.

– Jeg håper jo selvfølgelig at jeg blir med videre, sier den 1,70 meter høye 9. klassingen. Andreas Bakken er en av sju fra Midt-Norge i sin klasse som er med i Tønsberg, der de 50 skal bli til 22 landslagsspillere.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Treningsviljen er det ikke noe å si på. Pappa Roy Viggo var selv en habil basketballspiller og nå jobber han som personlig trener i fritiden. Han er også tett på sønnen når det gjelder treningsinnhold og -intensitet.

– Jeg trener med lagene i Dragons tre-fire ganger i uka, og ellers blir det egentrening de andre dagene. Styrke, spinning, løping og det meste. Det er viktig å trene hele kroppen, sier Andreas Bakken, mens pappa nikker og er skjønt enig.

Nå skal baskettalentet trene med landets beste 15-åringer i fire dager. Fram til mandag er det bare å gjøre sitt aller beste for mandag blir U16-landslaget tatt ut.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Trøbbel i matkø

Sultne folk laget bråk

Close