7 °C Stjørdal, NO
27/09/2020

I helgen er det åpning i Storvika

– De har masse entusiasme og mange spennende tanker

Disse reiselivselevene ved Ole Vig videregående skole har jobbet mye med planer og utvikling av Storvika. Nå skal planene settes ut i livet og flere av dem skal jobbe der i sommer. Bak fra venstre: Rolf Adrian Lundemo, Kine Dybwad (lærer), Caroline Opheim, Marit Teigseth Sveian, Maya Saksvik, Maja Størseth, Ida Tennøy Manneset og Marius Sundal Wennberg. Foran fra venstre: Haifa Amir Aunvik, Raina Melissa Molvik, Emilija Martuseviciute, Julie Westrum, Nadira Saleban Ismail og Jennifer Caridad Sanchez Johansen.

Værmeldingene varsler sol fra skyfri himmel, temperaturer godt opp på 20-tallet og årets første store sommerhelg. Da er det på tide å åpne kiosken i Storvika for sesongen.

– Vi ønsker velkommen til sommeren og badegjester i helgen og åpner samtidig kiosken for sesongen lørdag klokken 12. I år som det ser dårlig ut med sydenferien er det bare å utnytte alle herlige soldager i Storvika, sier Kay Morten Myrbekk som er ansvarlig for kioskdriften på det han omtaler som Trøndelags vakreste badestrand.
Nytt av året er at strandkiosken samarbeidet med elever som går reiselivslinjen ved Ole Vig videregående skole. Med lærer Kine Dybwad som primus motor har de hatt Storvika på timeplanen i alle fag, og lagt planer for sommerens drift.
– De har masse entusiasme og mange spennende tanker. Disse var de godt i rute med da koronapandemien snudde alt på hodet. Men etter noen dager var de i gang igjen med klasserommet flyttet til Skype, forteller Myrbekk.

Jobber i kiosken

Nå er alle planer lagt på nytt og tilpasset stadig endrede smittevernregler.
– Nå er de klare og vi får se hva vi får gjennomført at aktiviteter i sommer. Flere fra klassen vil bli ansatt i strandkiosken i sommer slik at de kan få satt planene ut i livet. I helgen er det Emilija og Nadira som vil ta imot Storvika-gjestene med et stort smil, sier Myrbekk. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Kay Morten Myrbekk gleder seg til sol, sommer og åpen strandkiosk i Storvika.
Følger rådene

Selvsagt er det smittevernregler og -råd som gjelder i Storvika. Myrbekk og hans kompanjonger har tilpasset disse.
– Kommunen har vært nødt til å stenge de offentlige toalettene i Stjørdal. Dette på grunn av omfordeling av renholdsressurser. Men vi har fått til en avtale om å holde toalettene åpne i vår åpnings og vi har fått opplæring i rengjøring ut fra smittevernreglene, sier Myrbekk.
I tillegg har de satt i gang flere andre tiltak. Det er oppmerking av en meter avstand i køen, betaling blir via berøringsfri kortautomat og Vipps, pleksiglass i kiosklukene, ekstra fokus på renhold og det er tilrettelagt for større avstand i flere områder.
– Vi oppfordrer alle til å følge gjeldende smittevernregler og ser fram til å møte blide og solhungrige folk fra hele regionen, sier Myrbekk.

Skryt til mange

Han åpner også for bestilling av pakkeløsninger til bursdager, skoleavslutninger og andre arrangement hvor vi har gode pakker.
– Det er bare å ta kontakt på vår Facebook-side, varsler kioskdriveren.
Selv er Myrbekk opptatt av å rose alle som tar i et tak for å gjøre Storvika mest mulig attraktiv og innholdsrik.
– Jeg vil sende en stor takk til Kine og reiselivsklassen for et flott og inspirerende samarbeid så langt om årets sesong. Og ikke minst en stor takk til park- og idrettsavdelingen og eiendomsavdelingen i Stjørdal kommune. De gjør en helt unik tilrettelegging for oss i Storvika og en fantastisk jobb med å ta vare på og gi oss nye fellesområder. Uten deres stå-på-vilje ville Storvika aldri blitt den perlen den er nå, skryter Kay Morten Myrbekk.

Les forrige sak:
Leter etter ei taus og en dreng som vil flytte inn her

Kjærestepar oppfordres til å søke tidenes mest bonderomantiske sommerjobb

Close