17 °C Stjørdal, NO
09/08/2020

I kveld får mannskoret damehjelp

|| Skatvalskvinnen Anne Birgitte Bouwhuis Røkke er solist under kveldens mannskorkonsert i Kimen. Både hun og koret får hjelp til akkompagnement fra Atmasukha Ananda. (Foto: Bjørn Helge Larsen)||

– Nå har vi kastet oss uti noe som er helt annerledes enn det vi gjør til vanlig. Og ikke minst er det krevende, sier Jan Erik Berdahl.

Andrebass Jan Erik Berdahl er PR-sjef i Stjørdal Mannskor og nå håper han å fylle alle stolene i storsalen i Kimen kulturhus fredag kveld.

– Det er også aller første gang vi synger i storsalen i Kimen. Det blir utrolig artig, sier Berdahl.

Solister

I tillegg til mannskorets egne drøyt 35 sangere får de meget solid vokalstøtte på fredagskvelden. Skatvalsjenta Anne Birgitte Bouwhuis Røkke er med som solist og det samme er Simon Andre Jacobsen, som også er mannskorets dirigent.

– To veldig dyktige sangere, som både skal synge solo, synge duett og synge sammen med koret, sier Jan Erik Berdahl, som også er glad for at Atmasukha Ananda er med som pianist under konserten.

Musikalske utfordringer

Stjørdal Mannskor velger vanligvis de litt høytidsstemte sangene. Nå har de vendt blikket mot film og scene og legger ut på nye musikalske utfordringer.

– Det blir musikk fra «Carmen», «Les Miserables» og fra operetten «Czardasfyrstinnen», sier Jan Erik Berdahl. Men det blir også musikk fra James Bond-filmer og fra Monty Python, og mye annet.

– Det er korets eget musikkutvalg som har plukket ut konsertens repertoar, sier Berdahl.

Rutinert mannskap

Jan Erik Berdahl tilhører mannskorets «juniorlag». Korets sangere er rutinerte menn i aldersspennet 55 til 90 år, og de har stemmeprakt til å fylle storsalen i Kimen så det holder.

– Salen møbleres med stoler og bord og vi håper iallfall på godt over 200 tilhørere. Sånn som det blir møblert er det god plass til 350, så det er bare å gå inn på hjemmesidene til Kimen å kjøpe billett, oppfordrer Jan Erik Berdahl.

Det blir naturlig nok stor mannlig overvekt under fredagens konsert. I tillegg til solist Anne Birgitte Bouwhuis Røkke bidrar Astrid Vikaune med den eneste kvinnelige stemmen fra scenen, ettersom hun skal være kveldens konferansier. 

Les forrige sak:
||
Blidspent radiogjeng med lyttervekst

Nea Radio øker og er nå dobbelt så stor som de […]

Close