17 °C Stjørdal, NO
22/09/2021

Header-Bingo-uten dato
Spar Hegra uke 38

I kveld kan det bli mer jubel

– Spiller vi slik vi har gjort i de siste kampene, kan det bli veldig gøy

Kjetil Holand Tøsse scoret Stjørdals-Blinks mål mot KFUM på vakkert vis, i en kamp som endte 1-1. Onsdag venter Start i Kristiansand, som er siste seriekamp før sommerpausen. Foto: Åge Sjølstad. Kjetil Holand Tøsse scoret Stjørdals-Blinks mål mot KFUM på vakkert vis, i en kamp som endte 1-1. Onsdag venter Start i Kristiansand, som er siste seriekamp før sommerpausen. Foto: Åge Sjølstad.

Start i Kristiansand venter Stjørdals-Blink i den siste seriekampen før en nesten måned lang sommerpause i OBOS-ligaen.

Lørdag fikk Stjørdals-Blink med seg ett poeng etter 1-1 hjemme mot KFUM Oslo, i en tett og jevn fotballkamp som kunne vippet i begge retninger.

Ting har virkelig snudd for Blink, som står med ti poeng på de fem siste kampene, og det ene poenget på lørdag førte laget opp til sikker plass på tabellen.

– Har gode muligheter

Allerede onsdag kveld kl 18. er det klart for en ny kamp for rødtrøyene når de gjester Sør Arena og Start i Kristiansand i den 13. serierunden i OBOS-ligaen.

– Det blir en vanskelig kamp, men vi er i mye bedre form enn dem, slik at jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal greie å få til et godt resultat, sier Blink-trener Tom Dent, før oppgjøret.

Start ble sett på som en av opprykksfavorittene før årets sesong, men har skuffet stort så langt i år og befinner seg på en 11. plass med kun ett poeng mer enn Blink etter tolv kamper. Laget har sluppet inn flest mål av alle i OBOS-ligaen, og står med 22 baklengs.

– De har hatt en svak sesong, men jeg tror de kommer til å begynne å plukke poeng fremover. De har fått ny trener og i de siste kampene har de tatt tak i det defensive og forsvart seg godt. Start kommer til å gjøre det vanskelig for oss, sier Dent.

Pause til 18. august

Kampen er den siste i serien før det blir en sommerpause på nesten en måned. Blink skal imidlertid spille mot NTNUI i cupens første runde førstkommende lørdag, men deretter spilles ikke neste obligatoriske kamp før 18. august, som er hjemmekamp mot Raufoss.

– En ferie blir bra for alle, mentalt sett. Det blir viktig for guttene å få ladet batteriene og ta med seg det positive vi har gjort i det siste. Etter ferien venter et tett kampprogram, der kampene kommer på rekke og rad, sier Dent.

Tærer på fysisk og mentalt

Midtbanespiller Kjetil Holand Tøsse, som scoret Blinks mål mot KFUM etter et drømmetreff fra rundt 20 meter, forteller at han ser frem til en ferie etter en intens periode med mange kamper.

– Mange kamper på kort tid er veldig gøy, men det tærer på, både mentalt og fysisk. Spillerne skal ha en uke ferie, hvor det blir et individuelt opplegg med fysiske og tekniske øvelser. Det blir godt å omstille seg etter ferien og komme knallhardt tilbake. Det blir ikke noe problem, sier Holand Tøsse.

Men først venter altså bortekamp mot Start. Med seier kan Blink klatre ytterligere på tabellen og nærme seg kvalifiseringsplass for opprykk i en liga som er svært jevn.

– Vi har gode muligheter. Før Ranheim-kampen tok vi tak og satte det defensive grunnlaget knallhardt.  Etter det har det gått veldig bra, og spiller vi slik vi har gjort i de siste kampene, kan det bli veldig gøy mot Start, sier han.

Les forrige sak:
Blink-duo lånes ut resten av sesongen

Se hvilken klubb fotballtalentene havner i

Close