3 °C Stjørdal, NO
27/10/2020

I kveld kan du hente lokalmat på skolen

«Hentepunktet» står bak ny ordning

LAGET SINE EGNE JOBBER: Monica Sivertsen og Terje Svenning har laget sine egne drømmearbeidsplasser. Så langt har starten til Skatval Catering vært hakket bedre enn de kunne håpe på. Monica Sivertsen og Terje Svenning hos Skatval Catering er én av mange lokalmatprodusenter som leverer ut sine produkter tirsdag kveld.

Tirsdag kveld kan kunder for første gang hente ut lokalprodusert mat ved Malvik videregående skole.

Det er det nye konseptet ”Hentepunktet” som organiserer ordningen som gjør at småskalaprodusenter kan selge sine produkter via Facebook og hente varene annenhver tirsdag ved Malvik videregående skole.

– Tirsdag kveld er første gang vi åpner opp for henting av varer, og fremover blir vi å treffe hver tirsdag i oddetallsuker. Hentepunktet ble egentlig påtenkt i fjor høst og ble lansert nå i vår. Vi er en matutleveringsportal på Facebook, der man bestiller matvarer og henter de på et fast sted til en fast tid, sier Ketil Petersen, fra Haugen gård, som står bak konseptet.

Flere lokale er med

Flere lokale matprodusenter har tilbudt sine varer, blant annet Fornes gård, Skatval Catering og Brød & Sånt. I tillegg tilbyr lokalprodusenter fra andre steder som Belboe honning, Evas ville kjøkken, Persilleriet, Frøya Gourmet, Yggdrasil Belboe røykalaks, Reins kloster, Klæbu sjokoladefabrikk, Lundamo andelsgård og Haugen Gård også sine produkter.

– Vi ønsker at flere skal handle lokalt og lokal mat.  Ved at flere gjør det samme, skaper vi en trend, sier Petersen.

Ønsker innvandrermat

Hentepunktet ønsker at alle som lager eller produserer mat skal få anledning til å tilby sine produkter.

– Vi ønsker å tiltrekke oss både produsenter og kunder som jobber og handler lokalt, dette for å støtte oppunder smånæring og gründervirksomhet. Dette kan være alt fra studenter som i stedet for å sitte i kassa i en butikk kan starte en liten næring, og vi ønsker også å ha med fremmedkulturell mat. I dag mangler det segmentet helt, sier Petersen.

Les forrige sak:
Åge spiller seks konserter på tre dager

Alle som hadde kjøpt billetter får oppleve ham live i Kimen

Close