-3 °C Stjørdal, NO
05/12/2020

I marka og på vegen

Honning på tube er et praktisk og nyttig produkt for oss syklister som trenger gode doser med tilførsel av energi både når vi trener og konkurrerer, sier proffsyklisten Svein Erik Vold.
Radiobingo mobil

 

Den beste energien er 100 % naturlig – hvorfor bruke kunstige energitilskudd?

Elisabeth og Olav Gimse som produserer Meråker Honning vet svaret:
– Stadig flere foretrekker naturlige råvarer når de velger matvarer.  Nå kan du få et 100 % naturlig energitilskudd også med vårt honningprodukt!

– I den praktiske tuben med flipptopp – istedenfor skrukork – er Energihonning lett å ta med seg og kan brukes overalt. Siden Energihonning ikke er varmebehandlet, har den bevart alle  vitaminer, mineraler, sporstoffer, enzymer, aminosyrer og antioksidanter.

– Hva er fordelen med et slikt produkt?
– Energihonning gir meget raskt energi og kan med fordel brukes som energitilskudd under trening. Det er fordi honning hovedsakelig består av monosakkarider, eller “enkeltmolekylsukker”som ikke trenger ytterligere spalting for å tas opp av kroppen.

Blodsukker
Dette i motsetning til maltodekstrin, som finnes i de fleste andre energiprodukter, og vanlig sukker.  Disse to må spaltes av kroppen før de kan brukes som energi. Det høye innholdet av fruktose gjør at man får et jevnere og mer stabilt blodsukker ved inntak av Energihonning enn ved inntak av sukker.

– Energihonning er også utmerket til restitusjon. I tillegg styrker Energihonning immunforsvaret og har en lang rekke helsebringende effekter.  Dette er også noe som settes pris på av folk som trener mye.

I baklomma
Lange sykkelritt krever kontinuerlig tilførsel av energi. Syklistene plages med å få i seg nok energi. Det kan spesielt gå utover prestasjonene på slutten pga. energimangel. En tube energihonning er enkelt å lagre på kroppen, sier Olav Gimse som sammen med Solveig sto på stand på sportsavdelingen på City Syd sist lørdag og fikk en overraskelse: 

– For der kommer næringsminister Trond Giske som umiddelbart er svært overrasket over at ingen har utviklet et slikt produkt tidligere. Han var meget interessert i bakgrunnen for produktet og kjøpte med en tube til bruk på utflukter. Det var velidig inspirerende å snakke med næringsministeren, sier Olav Gimse som ”ser” hvordan deltakere både i Storlirennet og på Birken styrkes på Energihonning til helga.

På sykkeltur
Proffsyklisten Svein Erik Vold vet alt om store påkjenninger og behov for tilskudd av energi: – Dette er et godt produkt i en meget praktisk innpakning i tube med flipptopp. Produktet er nærmest skreddersydd for oss syklister som har behov for effektiv energitilførsel. For oss syklister er dette et praktisk og fint produkt som kommer til nytte når vi skal yte. Det er veldig fint å ha med på treningsturer, sier han.

Les forrige sak:
FOTO: Christer Nilsen & co setter opp ekstraforestiling i Stjørdal kino.
Best of Lånkerevyen

Den første forestillingen av “Best of Lånkerevyen”  i Stjørdal kino ble raskt utsolgt. […]

Close