2 °C Stjørdal, NO
21/02/2019

I morgen åpnes det for påmeldinger til «Kimen-sommer»

|| Mette Hermstad er prosjektleder for årets aktivitetstilbud for småskolebarn i Stjørdal.||

1. april åpnes det for påmelding til årets aktivitetstilbud for barn, «Kimen-sommer», i Stjørdal.

«Aktiv sommer» er byttet ut med «Kimen-sommer». Det innebærer at Kimen kulturhus blir base for årets sommertilbud fra Stjørdal kommune, og det er bestemt at tilbudet skal være åpent i ukene 26, 27, 28, 31 og 32. Det betyr at det blir stengt i fellesferien.

– Det blir fem uker med aktiviteter basert på en ukeplan med variasjoner, sier Mette Hermstad.

60 plasser

Stengte skolefritidsordninger i skoleferien har skapt utfordringer for mange småbarnsforeldre. Nå tilbys «Kimen-sommer», som i utgangspunktet har en kapasitet på 60 barn pr. uke.

– Vi har plass til 60 barn til enhver tid. Planen er at disse skal deles inn i tre grupper med fire voksenpersoner i hver gruppe på 20 barn. Det gjør at vi har stor voksentetthet, og samtidig gode muligheter til å variere aktivitetene, sier Hermstad, som forteller at det er «først til mølla-prinsippet» som gjelder ved påmelding.

– Påmeldingen til «Kimen-sommer» åpnes 1. april og er åpen til 20. mai. De som ønsker tilbud for hele uker prioriteres, men det vil også være muligheter for å melde på barna sine for enkeltdager, sier Hermstad.

Aktive uker

De fem ukene med «Kimen-sommer» vil se noenlunde like ut, iallfall i prinsippet. En foreløpig ukeplan er laget, og alt har base ved ungdomsklubben Carbon i Kimen.

– Mandager blir stort sett bli kjent-dager. Tirsdag skal vi være kreative, mens det blir turdag på onsdager. Torsdag skal ungene få litt fysisk aktivitet, mens fredagene blir kinodag og skattejaktdag, forteller Hermstad.

Mer informasjon og muligheter for påmelding finner du her!

Les forrige sak:
||
Tidenes påskeskirenn

Historiens flotteste forhold for årets påskeskirenn på Ytteråsen.

Close