-3 °C Stjørdal, NO
07/03/2021

Maxus-endelig1
Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 10

I sommer skal hun gjøre som Asbjørnsen og Moe

Forfatter Linda Tetlimo skal reise rundt for å samle inspirasjon til eventyrbøker

I fjor reiste Linda Tetlimo rundt om i Lofoten, og her er hun på Reinebringen i Reine. Fotos: Privat I fjor reiste Linda Tetlimo rundt om i Lofoten, og her er hun på Reinebringen i Reine. Fotos: Privat

Forfatter Linda Tetlimo skal bruke sommeren på å reise rundt for å samle inspirasjon til en eventyrbokserie. Blant annet skal hun overnatte i en seng heist opp i luften.

– Det blir en moderne form for Asbjørnsen og Moe, sier 31-åringen fra Skatval.

Tetlimo går i de gamle folkeeventyrfortellernes fotspor, og skal bruke tre sommeruker på å reise rundt for å samle inspirasjon til det som skal ende opp med å bli syv eventyrbøker.

– Bøkene dreier seg om syv søstres historier, og hver bok skal ta utgangpunkt i en av søstrenes opplevelser. Jeg har selv lyst til å oppleve noe av det søstrene skal erfare, og derfor legger jeg ut på reisene. Den første boken er planlagt å komme ut til høsten, forteller Tetlimo.

Sist sommer overnattet Linda Tetlimo i en trehytte i Fauske.
Sist sommer overnattet Linda Tetlimo i en trehytte i Fauske.
Besøkte Lofoten

I fjor sommer reiste hun rundt på måfå i Lofoten og Fauske. Hun bodde i telt i hager til folk hun hadde fått kontakt med, i en fiskeskøyte og hjemme i private hjem.

– Mens Asbjørnsen og Moe reiste rundt med blyant og ark, tar jeg med meg bilen og PC-en. I sommer går turen til Vestlandet, og jeg har allerede fått mange henvendelser om steder jeg skal besøke og plasser hvor jeg får overnatte, sier Tetlimo.

Sauesanking

Forfatteren, som i 2019 ga ut boken ”Dragen i meg. Livet som psykisk syk”, har en egen Facebook-side hvor hun forteller om sine planer. Gruppen teller nå over tusen medlemmer, og av dem får hun tips til steder og invitasjoner til å slå opp teltet eller å få annen innkvartering.

– Allerede har jeg banket reiseruten for de syv første dagene. Blant annet skal jeg på sauesanking og rånetur i Ørsta, sove i furtebu på Vinjeøra, gå på toppturer og jeg skal sove i en seng som henger i luften i Eikesdalen, sier alenemoren, som håper å få med seg noen sponsorer på laget til å finansiere sommerens reise.

Linda Tetlimo treffer mange på sine reiser, her er hun foreviget sammen med artisten Sondre Justad i Henningsvær.
Linda Tetlimo treffer mange på sine reiser, her er hun foreviget sammen med artisten Sondre Justad i Henningsvær.
Har sporingsapp

Tetlimo er ikke redd for å kaste seg ut i utfordringer og ta kontakt med folk hun ikke kjenner på forhånd.

– Erfaringsmessig har det gått bra, og jeg har vært veldig heldig med de folkene jeg har møtt. Jeg har en app hvor folk kan følge meg, og det er en trygghet. Dessuten snakker jeg med folkene jeg skal møte på forhånd, og de som har tatt kontakt er alt fra barnefamilier, ungdommer, eldre og mennesker som har vært i gjennom samlivsbrudd. Jeg skal ikke oppsøke single mannfolk, sier hun, og ler godt

Best under press

Tetlimo har vært åpen om sine psykiske utfordringer, og har perioder som kan være utfordrende og tunge. Til tross for dette velger hun å være åpen om sine planer blant annet gjennom media og sosiale medier. Det legger et visst press på henne, noe som man skulle tro kunne blir utfordrende når hun sliter med det mentale.

– Jeg jobber best under press, men jeg får også mye motivasjon av å få respons på saker som jeg legger ut på siden min. Dessuten får dette arbeidet fokuset vekk fra sykdommen, og jeg når jeg har skrivingen og reisene å konsentrere meg om slipper jeg å tenke på sykdommen, sier hun.

Les forrige sak:
Adam Douglas med band kommer til Kimen kulturhus samme måned som han fyller 40 år. Storsalen i Kimen er arena når flere nye låter innspilt i studio i Oslo skal fremføres live. Tekstene til de nye sangene er i stor grad basert på Adam Douglas sitt levde liv og refleksjon rundt livets verdier. Foto: Torgrim Halvari
Vil dele sine midlivserfaringer med publikum

Adam Douglas holder konsert samme måned som han fyller 40

Close