-0 °C Stjørdal, NO
04/04/2020

Iben (17) og Martin (16) «bytter» hjemland

Fra Stjørdal til Frankrike og fra Frankrike til Stjørdal

President i Stjørdal Rotaryklubb, Morten Nilsen sammen med franske Martin Close (16) som nå har ankommet Stjørdal. Iben Noor Midtsjø (17) reiser til Strasbourg i Frankrike i regi av Rotary. Koordinator Magne Kjerkreit ønsker både velkommen og god tur til dem begge. President i Stjørdal Rotaryklubb, Morten Nilsen (t.v.) sammen med franske Martin Close (16) som nå har ankommet Stjørdal. Iben Noor Midtsjø (17) reiser til Strasbourg i Frankrike i regi av Rotary. Koordinator Magne Kjerkreit ønsker både velkommen og god tur til dem begge.
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Reisen til nye destinasjoner og studier i et annet land besørges av Rotary. Nå har Martin Close (16) kommet til Stjørdal for å bo hos tre vertsfamilier. Eleven fra Alsace i Frankrike skal gå første året på Ole Vig vg skole. Iben Noor Midtsjø (17) reiser til Frankrike på skole.

Rotarys utvekslingsprogram har som formål å arbeide for internasjonal fred og forståelse gjennom vennskap over landegrensene. Å reise med Rotary betyr at den lokale klubben i det landet man reiser til sørger for et godt og trygt opphold med familie og skole. Den som reiser får faste kontaktpersoner i vertsklubben. President i Stjørdal Rotaryklubb, Morten Nilsen og koordinator for utvekslingen Magne Kjerkreit, har i årets utveksling «franske toner» i gang for utvekslingen.

– Fra Stjørdal reiser nå Iben Noor Midtsjø (17) nedover til Strasbourg, der hun i løpet av skoleåret skal bo hos flere vertsfamilier, blant annet familien til Martin Close som nå har ankommet Stjørdal. Martin startet på Ole Vig videregående skole nå i august. Han har valgt matematikk og fransk fordypningsfag, og vil oppleve mye spennende disse månedene fremover med skole og fritidsaktiviteter sier Nilsen og Kjerkreit.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Litt sommerfugler i magen er det hos begge utvekslingselevene. Kofferten er pakket til en helt ny destinasjon. Målet er at vennskap skal oppstår på tvers av landegrenser. Iben Noor Midtsjø har hobbyer som fotball, idrett, sang, skiidrett og dansing. Hvilke fag hun skal ha som prioritet i den franske skolen er ennå ikke klart, men på skole skal hun være et helt år i Frankrike.

– Jeg reiser nå nedover og er forberedt på trygge omgivelser. Jeg har hatt fransk som fag i skolen i fire år, og kan noen grunnleggende språkutfordringer. Uansett blir det veldig rart å komme til noe helt ukjent og nytt. Det blir felles samlinger med andre elever på utveksling, så vennskap og nye bekjentskaper blir det i alle fall, sier Iben Noor Midtsjø.

For Martin Close har seiling blitt en interesse, etter at Magne Kjerkreit tok han med ut på bølgene. President i Rotary lokalt skal ta han med på elgjakt på Skatval i høst. Opplevelsene vil nok stå i kø hos disse «utreisende elevene» i tiden fremover.

 

Les forrige sak:
Karoline og Odd Magne Storflor håper og tror det kommer minst 600 til «Åpen gård» søndag. Da blir det mye liv og røre på Kilnes Gård i Sona.
Får hundrevis av gjester på gården

Dyr og aktiviteter i rikt monn når gården åpnes for alle

Close