7 °C Stjørdal, NO
27/09/2020

Ida og Ronny i Juleby

Stjørdalingene jobber hos Hageland Levanger

Ronny Sandaune og Ida Rønsåsbjørg Buland fra Stjørdal arbeider hos Hageland Levanger. Her ved konseptet «Juleby» som består av mange detaljerte modeller. Ronny Sandaune og Ida Rønsåsbjørg Buland fra Stjørdal arbeider hos Hageland Levanger. Her ved konseptet «Juleby» som består av mange detaljerte modeller.

Innehaver Ola Dragset og staben hos Hageland Levanger har innredet julebutikken i Staupslia. I bakkene på Nesset har veksthuset et stort utvalg i juletrær valgfritt i plast eller ekte granbar.

Det er tredje året at Hageland Levanger satser på utsalg av det stadig populære konseptet «juleby». Her finnes en rekke løsninger blant små modeller av hus, julegater, skøytebaner i miniatyr og «levende småfolk» som bor i julebyen. To av de ansatte blant ni årsverk er fra Stjørdal, og begge synes julebyen i miniatyr er et artig innslag og bistår gjerne kundene på utkikk etter julens blomster og dekorasjoner.

Ingen kan unngå å legge merke til det store, flotte juletreet inne hos Hageland Levanger. Ida Rønsåsbjørg Buland, Ronny Sandaune og Ola Dragset hjelper deg gjerne med gode råd i utsalget.
Ingen kan unngå å legge merke til det store, flotte juletreet inne hos Hageland Levanger. Ida Rønsåsbjørg Buland, Ronny Sandaune og Ola Dragset hjelper deg gjerne med gode råd i utsalget.

– Denne perioden mot jul er en hektisk tid hos oss, men også veldig trivelig med kunder innom som kanskje vil ha noen råd om valg av juleblomster eller interiørvalg, sier Ida Rønsåsbjørg Buland. Innehaver Ola Dragset har siden 1984 eid og drevet Hageland Levanger. For tre år siden utvidet de utsalget med 500 kvadratmeter og kan tilby nær 2,5 dekar salgsflate. Her finner kundene mye unikt innen interiør, gaveartikler, blomster og mye vakkert som hører juletiden til.

Ola Dragset tilbyr et av Trøndelags største utvalg i juletrær laget i kunststoff.
Ola Dragset tilbyr et av Trøndelags største utvalg i juletrær laget i kunststoff.

– Hva kjennetegner Staupslia Hagesenter på denne tiden av året?

– Vi sikter mot å kunne tilby kundene det største utvalget av juletrær i kunstmateriale, enten ferdig rigget med lys og pynt, eller bare som en julegran etter naturgrana fra skogen. Det vil alltid være populært med rødt og hvitt i blomster mot jul, og dekor med rustfarget overflate er i skuddet for tiden. Ansatte hos oss drar ut på messer og vi henter da gjerne inspirasjon til et utvalg som kommer kundene til gode, sier Ola Dragset.

– Hva med de som er på utkikk etter lukten av granbar over pakkene på julekvelden?

– Naturlige juletrær har vi også i utsalget. Veksthusene her oppe har en lang historie, og selv om vi ikke lenger driver frem egne planter på gamle Staupslia Hagesenter, har vi funnet et konsept med en bredde og variasjon som kundene setter pris på, sier Ola Dragset.

Les forrige sak:
Andreas Lines og Karl Michelson fra Sverige har dannet gitarduoen «Sapere Aude» som holder konsert på Daba Café kommende mandag.
Spiller julemusikk fra 1800-tallet

Sapere Aude Guitar Duo holder konsert på Daba Café

Close