-12 °C Stjørdal, NO
16/01/2019

Idrettsting i Stjørdal

 

Slike spørsmål må en samlet idrettsbevegelse avgjøre.

 

Idrettspresident Børre Rognlien har nylig avholdt møter med de syv vinterolympiske forbundene ski, skøyter, ishockey, curling, snowboard, skiskyting og ake- bob og skeleton. Der fikk han positive signaler. Like fullt må søknad om olympiske leker forankres også hos de store sommerforbundene som fotball, friidrett, håndball og svømming.

– Tilbakemeldingene jeg får fra ulike forbund avgjør om styret går videre med prosessen som kan føre til en søknad om OL i 2022. For å kunne søke om statsgaranti, forutsetter det at vi avholder et ekstraordinært ting og får støtte, forklarer Rognlien til Aftenposten.En norsk OL-avgjørelse må foreligge i 2013. Søknaden må sendes IOC innen 2014.

 

Høydehusforbudet kom på ordinært ting i Stjørdal i 2003. NIFs styre har allerede sjekket med jurister for å finne ut om det er mulig å gi en dispensasjon før ordinært ting i 2015. Det går ikke.Dette er en prinsippsak, og må derfor tingbehandles, melder avisa.

For NIF er det vesentlig å ha retten til egne arrangementer. Presset fra kommersielle aktører øker.

 

Styret har også satt ned et utvalg for å se på framtidig organisering av tingsammensetningen vedrørende forholdet mellom kretser og særforbund og antall stemmer.

Ledermøtet, som kan bli omgjort til idrettsting, skal gå i Stjørdal fra 11. til 13. mai 2012.

Les forrige sak:
– At de aldri lærer!

  Mandag kveld feiret han sin 95. bursdag med familien på […]

Close