-1 °C Stjørdal, NO
18/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Ikke alle gleder seg til påske

 

Mens mange ser fram til påskeferie, er det andre som gruer seg til påskas lange, stille dager. Ensomhetsfølelse og vanskelige tanker blir gjerne tydeligere da. Organisasjonen Mental Helse merker godt at høytider er utfordrende for mange.

 

Leder i Stjørdal Mental Helse, Nina Vesterdal, ser at mange sliter i høytider som jul og påske. –   Mange sitter alene, ser naboer og kjente reise bort med familien. De vanlig hverdagssysler stopper opp, det er ikke like lett å takle for alle. Vi ser også økende antall innleggelser rundt høytider, sier Nina.

 

Hjelpetelefon

Mental Helse har døgnåpen, gratis telefon- og netttjeneste for alle som trenger noen å snakke eller skrive med, man kan ringe anonymt til tlf.116 123, eller kommunisere med andre i samme situasjon på nettstedet Sidetmedord.no. –Det er større trøkk på disse tjenestene i høytider, det som er vanskelig i livet kan forsterkes da og behovet for noen å prate med blir større, sier Nina.

 

Stjørdal Mental Helse

Mental Helse er en interesseorganisasjon som jobber for større åpenhet om psykiske lidelser og for et styrket psykisk helsetilbud. På landsbasis er medlemstallet ca.10.000, Stjørdal lokallag har 75 medlemmer, inkl. ungdomslaget som er en selvstendig del av organisasjonen.  –I påska har vi vanligvis åpent èn dag på Myrtun Kultursenter. Det pleier å være mye folk som møter opp, så behovet er der. Dessverre får vi ikke til dette i påska i år, beklager Nina Vesterdal. Hun understreker at dette er et unntak, og gjør oppmerksom på at ungdomslaget av Mental Helse Stjørdal derimot har åpent treff på Myrtun en av påskedagene.

Mental Helse har en hel del aktiviteter i løpet av året. -Etter påske starter vi opp med uteaktiviteter, flotte turer med grilling og overnatting i lavvo i skog og mark.  20. mai arrangerer vi fagdag på Stjørdal DPS, med temaet ”Hvordan skal brukerstemmen være en ressurs”. Komiker Rigmor Galtung kommer og holder foredrag. Det blir et lukka arrangement for lokal- og fylkeslag, i tillegg til inviterte fagpersonell fra psykiatrien, forteller Nina Vesterdal.

Les forrige sak:
Bilfelle ved Lånke kirke

Dårlige veier er et sikkert vårtegn.   Tøft å være bil […]

Close