2 °C Stjørdal, NO
20/04/2019

Ikke bare-bare å kjøre Gråtass til Kirkenes

«Bare» 70 mil igjen til mål

Det er tøffe forhold for Svein Kirknes, Gråtass, skogskoia og dukka "Lura" på tur fra Stjørdal til Kirkenes. Det er tøffe forhold for Svein Kirknes, Gråtass, skogskoia og dukka «Lura» på tur fra Stjørdal til Kirkenes.
Værnes begravelsesbyrå steindag april

Svein Kirknes og gråtassen ruller videre i retning Kirkenes, men det koster og byr på noen problemer.

– Det har vært litt mer trøbbel enn jeg hadde sett for meg, men folk er så hjelpsomme. Dessuten har jeg med meg «huset» så jeg lider ikke i det hele tatt.
Svein Kirknes er akkurat nå i Olderelv. Kommende helg skal han og 56-modellen Gråtass med skogskoia på slep, tilbringe i Nordreisa. Det betyr at det er «bare» omtrent 70 mil igjen til Kirkenes.

Gråtassen og Svein Kirknes vekker oppsikt langt E6 hele veien nordover og det har blitt mange fotostopp.
Gråtassen og Svein Kirknes vekker oppsikt langt E6 hele veien nordover og det har blitt mange fotostopp.

– Det startet litt trått. Etter at Petter Solberg «skjøt» meg i vei fra Lånke fredag 8. juni kom jeg meg til Åsen, der jeg fikk problemer med dynamoen. En som hadde bra greie på traktor kom og hjalp meg der. Så kom jeg til Røra. Etter overnatting der startet ikke traktoren på morgenen, forteller Svein Kirknes.

LES OGSÅ: Kirknes med Gråtass til Kirkenes!

Sånn har det gått litt slag i slag. I Harran ble det stopp på grunn av plugger som var gåen, og da kom han seg nesten til Trofors før rotoren gikk i stykker.

– Jeg møtte på en på en bensinstasjon og spurte om han visste av noen som hadde greie på gråtasser. Pappa har det, fortalte han, så han fikk fikset det mest. Da ble det både rotor, fordelerlokk og han fikk fikset forgasseren. Siden har det gått helt fint med et par punkteringer, sier Kirknes.

Coop Storlien artikkelnivå
Underveis har Svein Kirknes møtt det han omtaler som helt flotte folk. De har hjulpet han videre på ferden til Kirkenes. Her under en stopp med litt prakk i Harran.
Underveis har Svein Kirknes møtt det han omtaler som helt flotte folk. De har hjulpet han videre på ferden til Kirkenes. Her under en stopp med litt prakk i Harran.

Han har passert godt over 100 mil og nærmer seg målet i Kirkenes, men han tar livet med ro.

– Jeg kan ikke kjøre så langt hver dag. Det blir maks ti mil om dagen for jeg får litt vondt i skuldrene og ryggen, forteller Svein Kirknes, som også svir av noen kroner på de 200 milene til Kirkenes. Vel halvveis hadde hadde han brukt 17.730 kroner til driftsutgifter, bensin, deler, to nye dekk og mat.

Les forrige sak:
I år skal 100 bjørner skytes på andre siden av riksgrensen i Jämtland.
Skal skyte 100 bjørner

Rekordtildeling på den andre siden av grensen

Close