-7 °C Stjørdal, NO
05/12/2021

Ikke behov for lokale tiltak: – Vi ønsker velkommen til folkefesten

Kommunedirektør Tor Jakob Reitan. (Arkivfoto: Frank Skaufel) Kommunedirektør Tor Jakob Reitan. (Arkivfoto: Frank Skaufel)

Kommunedirektør Tor Jakob Reitan er imponert over hvor høy vaksinasjonsgrad Stjørdal har, og roser spesielt ungdommen. Likevel understreker han at kommunen følger situasjonen tett, og forventer at alle tar et personlig ansvar. Det innebærer å holde seg hjemme ved forkjølelse, og unngå nærkontakt som håndtrykk.

– Det er ikke behov for lokale tiltak i Stjørdal fordi smittetallene er lave og vi har ingen alvorlig syke. Det er derfor heller ikke betenkelig å delta på arrangement, men arrangører og publikum bes om å ta sine forholdsregler, stadfester kommunedirektør Tor Jakob Reitan i en pressemelding lørdagskveld.

Videre opplyser han om at de følger nøye med på smittesituasjonen i Trondheim og Malvik, men det er gode grunner til at vi ikke trenger å innføre lokale begrensninger i Stjørdal på nåværende tidspunkt.

Årsaken er at vi har et svært lavt smittetrykk, og et betryggende sykdomsbilde. De fleste som blir smittet med covid-19 merker det nesten ikke, og vi har ingen som er innlagt på sykehus som følge av smitten, forklarer kommunedirektøren.

Det opplyses også om at det ikke er meldt om pasienter med covid-19, som har særlig hardere sykdomsforløp enn vanlig influensa.

Svært høy vaksinasjonsgrad

Lojalitet og høy vaksinasjonsgrad holder smitten nede på Stjørdal.

Reitan oppsummerer de de tror er årsaken til det lave smittetrykket i to hovedpunkter:

 • Stjørdalingene har gjennom pandemien vist stor lojalitet til nasjonale og lokale tiltak.
 • Stjørdal har en høy vaksinasjonsgrad – ferske tall fra i dag viser dette i detalj:
  • 92,4 % over 18 år har fått 1.dose
  • 89,4 % over 18 år har fått 2.dose
  • 97 % i alderen 16-17 år har fått 1.dose, og vil få 2.dose i ukene 49-51
  • 84,7 % i alderen 12-15 år har fått 1. dose, og skal foreløpig ikke ha 2.dose. I denne gruppen finner de også de som ikke har fylt 12 år ennå, og som vaksineres suksessivt når de er gamle nok.

– Tusen takk til dere som tar vaksine, og spesielt takk til ungdommen som har imponert oss litt ekstra for det ansvaret de har tatt og tar, heter det seg i pressemeldingen. 

Videre skriver Reitan at de har erfart at trafikk på tvers av kommunen, for eksempel på grunn av pendling, ikke har spredt smitte noe vesentlig. De tror det kommer av høy vaksinasjonsgrad, noe som virker svært dempende.

Kommuneledelsen minner allikevel om at munnbind anbefales på kollektivtransport til og fra Trondheim.

Tar imot folkefesten med åpne armer

– Vi ønsker velkommen til folkefesten som blant annet inneholder et flott julemarked på Torget, storstilt julegrantenning og kanskje verdens lengste nissetog! Situasjonen følges med argusøyne dag for dag, og vi vil sette inn tiltak dersom det skulle bli behov, presiserer kommuneoverlegen.

De oppfordrer likevel om at alle som deltar på omtalte arrangement og andre tilstelninger tar personlig ansvar slik myndighetene forventer av oss.

Det betyr i korte trekk:

 • Hold deg hjemme hvis du er forkjølet eller syk.
 • Hold hendene rene.
 • Unngå håndtrykk og klemming.
 • Ta vaksine!

Arrangører bes bidra til økt trygghet ved å:

 • legge til rette slik at man unngår trengsel, spesielt innendørs
 • gjøre håndsprit lett tilgjengelig for besøkende og ansatte

-Jeg vil ønske velkommen til «Endelig – Jul i Stjørdal», og håper alle arrangører og næringsliv for øvrig får en innbringende og fin førjulstid med mange gode opplevelser, skriver Reitan.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Marianne Flekstad Johnsen)
Rykket ut til brannalarm fra Helsehuset

Close