6 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Ikke bekymret for «den vanskelige andresesongen»: – Vi blir å regne med

Tom Dent er fornøyd med treningsarbeidet som er lagt ned i vinter

Stjørdals-Blink-trener Tom Dent er fornøyd med arbeidet som er lagt ned på treningsfeltet i vinter. 15. mai sesongåpner Blink borte mot HamKam. (Arkivfoto) Stjørdals-Blink-trener Tom Dent er fornøyd med arbeidet som er lagt ned på treningsfeltet i vinter. Lørdag sesongåpner Blink borte mot HamKam. (Arkivfoto)

Stjørdals-Blink-trener Tom Dent er fornøyd med treningsarbeidet som er lagt ned i vinter, og fikk gode svar i treningskampene mot Molde og Aalesund på hvor laget står drøye to uker før seriestart.

Søndagens treningskamp mot Aalesund endte med et 1-3-tap på Color Line stadion. Helgen før ble det et knepent 1-2-tap for fjorårets Eliteserie-toer Molde, i et forholdsvis jevnt oppgjør.

– Begge disse kampene ga oss en viktig referanse på hvor vi står. Molde er et av de beste lagene i Norge, og Aalesund er blant favorittene til å rykke opp fra OBOS. Vi har fortsatt en del jobb å gjøre før sesongen starter, men vi har absolutt ikke panikk, sier Tom Dent.

– Skuffende førsteomgang

Han er imidlertid skuffet over hvordan laget slapp inn målene mot Aalesund. Til pause sto det 3-0 til hjemmelaget.

– Det var en skuffende første omgang, der små detaljer kostet oss mye. Jeg vet ikke hva som skjedde, men mål påvirker kamper, og det var skuffende å slippe inn tre mål på den måten. I andre omgang er vi mye bedre og har mer ball. Jeg er fornøyd med at vi fikk med oss en scoring på slutten, sier han.

Er godt forberedt

Neste lørdag møter rødtrøyene Ranheim på Extra Arena i den siste treningskampen før det braker løs med seriestart 15. mai mot HamKam på bortebane. Blink-treneren gleder seg, og har stor tro på at Stjørdals-Blink skal bite godt i fra seg i OBOS-ligaen denne sesongen.

– Vi er godt forberedt. Arbeidet vi har lagt ned på treningsfeltet i vinter og det fundamentet vi har skapt har vist at vi blir å regne med i år. Mange snakker om den vanskelige andresesongen, og spår at vi er blant nedrykkskandidatene, men vi har en stall som er sterk nok til å greie oss bra. Med de nye signeringene har vi en balansert tropp som kan prestere godt mot ulike motstandere, sier Dent.

I vinter har klubben forsterket med Ask Tjærandsen-Skau (lån fra Bodø/Glimt), Runar Hauge (lån fra Bodø/Glimt), Aleksander Foosnæs (Bodø/Glimt), Rasmus Semundseth Sandberg (RBK), Johann Kosberg (Ranheim) og Kjetil Holand Tøsse (Kristiansund).

– Nå har vi flere strenger å spille på i flere posisjoner og som gir oss variasjoner avhengig av hvilken type kamp det er. I OBOS-ligaen har man mange ulike kamper og kampplaner, sier Dent, som legger til at klubben ikke kommer til å hente flere spillere.

Spår jevn serie også i år

Han har heller ingen fast førsteellever klar, nettopp på bakgrunn av at det kommer mange ulike kamper.

– Vi vil nok få se en del ulike startellevere denne sesongen. Noen spillere passer bedre mot lag som ligger lavt, andre mot lag som presser høyt, mens noen passer bedre til kontringsfotball. Det gjelder å bruke de riktige spillerne for å prestere best mulig. De fleste i stallen vil nok bli brukt i løpet av de første kampene, sier han.

I fjor ble det en dramatisk sesongavslutning for Stjørdals-Blink, som endte med at laget måtte ut i kvalifisering for å sikre seg en ny sesong i OBOS-ligaen. Dent er forberedt på en ny sesong der alt kan skje.

– Det eneste som er sikkert er at det blir jevnt også i år, og det blir det nok frem til siste serierunde, det husker vi fra i fjor. Lag som Strømmen, Jerv, Grorud, Ull/Kisa og kanskje oss selv kan havne mellom andre og femtendeplass. Det er umulig å spå, sier han og legger til:

– De to lagene som rykket ned fra Eliteserien (Aalesund og Start) er sterke, og favoritter til å rykke opp. Jeg er også veldig spent på nyopprykkede Fredrikstad, som alltid har høye ambisjoner og sikter seg nok mot play-off, avslutter Dent.

Les forrige sak:
Gjør helomvending i ambulansesak: – Fornuften seiret

Trekker forslaget om delkasernering på natt ved ambulansestasjonen i Meråker.

Close