12 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Imponerer i beintøff konkurranse

Elever ved Fosslia skole gjør det stort i den landsdekkende miljøkonkurransen «Beintøft»

Elevene på 5.-trinnet ved Fosslia skole gjør en kjempebra innsats i konkurransen Beintøft. Nylig vant klasse 5B sine 5000 kroner som skal brukes til noe miljøvennlig. Elevene er også bevisst på hvor viktig det er med bevegelse, derfor går mange til skolen uten bruk av bil eller buss. Fra venstre: Melvin Helland 5A, Khitsahai Nyan 5C, Aileen Brustad 5C, Herman Hilmarsen Stokke 5B, Cornelia Reinås 5B og Emilie Vatnehol 5A. Elevene på 5.-trinnet ved Fosslia skole gjør en kjempebra innsats i konkurransen Beintøft. Nylig vant klasse 5B sine 5000 kroner som skal brukes til noe miljøvennlig. Elevene er også bevisst på hvor viktig det er med bevegelse, derfor går mange til skolen uten bruk av bil eller buss. Fra venstre: Melvin Helland 5A, Khitsahai Nyan 5C, Aileen Brustad 5C, Herman Hilmarsen Stokke 5B, Cornelia Reinås 5B og Emilie Vatnehol 5A.

Klassene på 5.-trinnet ved Fosslia skole gjør det stort i den landsdekkende konkurransen «Beintøft», hvor elevene setter fokus på miljø blant annet ved å gå eller sykle til skolen eller å komme med kreative forslag til gjenbruk av avfall.

Klasse 5B på Fosslia skole i Stjørdal vant tredje bildekonkurranse i Beintøft 2020 med sitt innsendte bilde av roboter de har laget av returmetall. Temaet den tredje uka var søppel, plast og resirkulering. Alle klassene ble oppfordret til å ha fokus på bærekraftig utvikling hele høsten i alle fag. Målet har blant annet vært å lære om hvilket avfall som blir kastet i dunken, hvorfor plast kan være skadelig i naturen og hva som skjer etter at avfall havner i sorteringsdunken. Interessen blant elevene har vært god med innsending av bilder til konkurransen. For seieren beste bilde får klassen nå tildelt 5000 kroner til klassekassa.

Av gjenbrukt metall laget elevene på 5.-trinnet morsomme roboter. Bilder av disse robotene ble en fin premie på 5000 kroner som går til klassens videre miljøarbeid.
Av gjenbrukt metall laget elevene på 5.-trinnet morsomme roboter. Bilder av disse robotene ble en fin premie på 5000 kroner som går til klassens videre miljøarbeid.
Skryter av elevene

– Her på Fosslia skole har dette vært et fellesprosjekt på hele 5.-trinnet. Premien vi nå vant, den skal brukes på noe miljøvennlig fremover sier kontaktlærer i 5B Trine Børstad Teigen. Hun forteller om engasjerte elever som har god kunnskap om gjenbruk av avfall og ting vi kaster i sorteringsdunkene. Helt siden skolestart, har tema bærekraftig bruk av ressurser vært på skoleplanen.

Femteklassingene fra Fosslia skole løste oppdraget sitt ved å lage kreativ søppelkunst og ta bilder av resultatene. Beintøft er for tiden Norges største gå til skolen-aksjon i tillegg. Over 2400 klasser fra hele landet er påmeldt årets kampanje.

Stjørdal best i Trøndelag

Trine Børstad Teigen sier Stjørdal kommune har 36 påmeldte klasser i årets Beintøft-aksjon. Når det gjelder poeng lå Stjørdal nylig på en 15.-plass av alle kommuner i landet, kun slått av Trondheim i Trøndelag. Fosslia skole er blant de med flest poeng totalt, og flere klasser fra Fosslia og Halsen skole kjemper nå helt i toppen om å vinne årets Beintøft.

– Vi har lært mye, og robotene våre limte vi sammen med limpistol, sier elevene Melvin Helland i B-klassen og Emilie Vatnehol fra A-klassen. Lærere på trinnet er også Ole Hyldmo, Anne Grethe nyborg Reberg, Mia Moen Hognes og Vibeke Winther.

Les forrige sak:
||
To unge menn er pågrepet etter Storvika-innbrudd

Innbrudd i strandkiosken i Storvika

Close