6 °C Stjørdal, NO
21/04/2021

Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 16

Imponerte i VM-kvalik: – Vil gjerne vise meg frem på en større scene enn OBOS-ligaen

Voktet buret i VM-kvalifiseringskamper for Trinidad og Tobago

Målvakt Nicklas Frenderup ( til høyre) har vært på landslagssamling med Trinidad og Tobago. Her med Robin Utseth Bjørnholm-Jatta. Arkivfoto: Åge Sjølstad

Stjørdals-Blink-keeper Nicklas Frenderup har nylig kommet hjem fra landslagssamling og VM-kvalifisering med Trinidad og Tobago.

Danskfødte Frenderup, som har dobbelt statsborgerskap, voktet buret i VM-kvalifiseringskampene mot Guyana og Puerto Rico tidligere denne uken. Mot Guyana ble det 3-0 seier, mens kampen mot Puerto Rico endte 1-1.

Til Stjørdals-Nytt forteller Blink-keeperen om sin egen innsats.

– Vi var gode mot Guyana, og jeg hadde et par gode redninger i kampen. Vi sto godt i forsvar også, særlig i 2.omgang. På 3-0-målet fikk jeg assist, så det er jeg veldig fornøyd med, sier han.

Kampen ble spilt i byen San Cristobal i Den dominikanske republikk.

Strenge smitteverntiltak

I kampen mot Puerto Rico tok Trinidad og Tobago ledelsen, men de klarte ikke å holde på den ledelsen. Kampen endte 1-1, og Frenderup ble kåret til kampens beste spiller etter flere gode redninger.

– Vi spilte ikke spesielt bra, men nå når vi har fått kampen litt på avstand skal vi være fornøyd med ett poeng. Nå er det opp til oss selv å vinne de to neste kampene så vi går videre fra gruppen og det tror jeg vi skal klare, sier Frenderup, som har dansk far og mor fra Trinidad og Tobago.

Frenderup i aksjon mot Puerto Rico. Foto: Skjermpdump

Frenderup forteller at det har vært strenge smitteverntiltak og at laget har bodd på lukket hotell.

– Vi har blitt testet to ganger med blodprøver og ellers så har vi tatt koronatest annenhver dag. Jeg synes det har vært strengt, men sånn må det være i disse dager, sier han.

Vil bli fast i startoppstillingen

Nå er målet å spille alle kampene i VM-kvalifiseringen og bli fast i startoppstillingen.

– Jeg vil gjerne få vist meg fram på en større scene enn OBOS-ligaen, sier han.

På spørsmål om hvilke forventninger han har til Stjørdals-Blink denne sesongen svarer han følgende:

– Jeg føler vi har noe spennende på gang og har fått en ny talentfull trener i Tom Dent. Det er vanskelig å si hvordan vi står i forhold til de andre lagene i OBOS-ligaen da vi ikke har fått spilt treningskamper. Men vi har et ungt og sultent lag som vil vise seg frem, så jeg tror det kommer til å bli spilt god fotball på M.U.S stadion Sandskogan denne sesongen, sier han.

Neste VM-kvalifiseringskamp for Trinidad og Tobago er mot Bahamas i juni, deretter mot Saint Kitts and Nevis. Vinner de kampene der, er de klare for neste runde i kvalifiseringen.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Marianne Flekstad Johnsen)
Kjørte på grevling

Usikkert om grevlingen døde

Close