21 °C Stjørdal, NO
15/07/2020

Imponerte på korfestival

IMPONERTE: Stjørdal Mannskor, her med solist Svein Schiefloe, imponerte både publikum og de andre sangkorene under helgas mannskorfestival på Verdal.

 

Verdal Mannskor hadde sist helg invitert sangerbrødre fra ulike mannskor i Midt-Norge som en del av korets 100 årsjubileum.

 

Skjemt og alvor

Lørdag var det felleskonsert i Verdal videregående skoles aula, da mannskor fra Skaun, Trondheim, Oviken i Sverige og Stjørdal stod på scenen sammen med jubileumskoret.

Temaet for konserten var ”Mannskor i skjemt og alvor” og publikum fikk oppleve et variert program.

Først ut var Ovikens Mannskör fra Sverige som fikk publikum til å trampe takten med bl.a. låtene ”Mustang Sally” og ”Barbara Ann”.

Trondhjems Mandskor viste stor sang og musikkglede og viste fra scenen stor underholdning med sanger som ”Lilli Marlene” og ”Jamaica Farewell”

Eggkleiva Mannskor fra Skaun er populære i sitt nærområde og viste stor spennvidde i sitt program med låter av Hans Rotmo og Walisisk hymne, ”Heart so pure”

Jubileumskoret Verdal Mannskor tok publikum med storm da de med glimt i øyet, og stor sangkvalitet, framførte lokale tekster og arrangementer til kjente melodier med bl.a. ”Åtte fine 2.tenora” og ”Bæ, bæ lille lam”

 

Velklingende underholdning

Men desidert størst respons og applaus fikk dog Stjørdal Mannskor for sin opptreden. Under ledelse av sin dirigent Ola Ludvig Bosnes viste de publikum stor musikalitet og underholdningsevne.

Nummeret ”Herlige bølger” av Andersson/Ulvaeus var like vakkert som det var fengende.

Påstanden om at mannskorene ikke fornyer repertoaret sitt gjorde Stjørdalingene elegant til skamme, med sangen ”Lille fuggel” av den norske supergruppa Vamp. Med korets egen Kjell Vorum på munnspill ble dette et flott sangnummer.

 

Men stemningen ble desidert høyest da Svein Schiefloe som solist med Stjørdal Mannskor framførte den Italienske slageren ”Funicoli Funicola”.

En flott stemmeprakt og et mannskor med innlevelse og glimt i øyet gjorde nok dette nummeret til konsertens høydepunkt for mange.

Konserten ble avsluttet med at alle korene sammen framførte Edvard Griegs ”Sangerhilsen” foran et begeistret publikum i aulaen ved Verdal Videregående skole.

 

Les forrige sak:
Retten til å stå i stilling

  I henhold til lovens § 15-11 så kan arbeidstaker i […]

Close