Menu

Har startet sopp- og nyttevekstforening

Kortreist og ureist mat er i vinden som aldri før. Med dette i tankene ble Innherred sopp- og nyttevekstforening stiftet 8.august 2016 av familien Skjerve. Styret består av Eli og Odd Skjerve i tillegg til Ingrid Torkildsen og Hilde Hegge.

Foreningen har som formål å spre kunnskap om sopp- og nyttevekster, og holde gamle tradisjoner i hevd.  Nedslagsfeltet strekker seg mot soppforeningene til Steinkjer og Trondheim, og etablererne er klar behovet midt i mellom disse. 

- Av alt som naturen gir oss, så trengs kunnskap til å bruke det. Noen kan litt, andre kan mye og så finnes de som ikke kan men som ønsker å lære. Noen tenker kanskje at dette handler bare om sopp, og at det er litt sært. Det handler om så mye, mye mer. Av erfaring vet vi at medlemmene i soppforeningene rundt omkring ikke er opptatt av hvem du er og hvor du jobber. De er genuint opptatt av interessen for sopp og nyttevekster og nyttegjøringen av dette. Det fantastiske med dette er at Innherred er en region med mange mennesker som har denne gode kunnskapen, sier Hilde Hegge. Mandag 5.desember 2016 klokken 18.00 holdes første mandagsmøte
i foreningen, der arrangørene ønsker å fortelle fremmøtte tanker for foreningen og holde en liten demo om en tradisjonell juleforberedelse.

- Vi serverer kaffe og noe å bite i. Møtet skal være på skolekjøkkenet på Åsen Oppvekstsenter, 7360 Åsen, avslutter Hilde Hegge. 

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss