Menu

Hommelvik får besøk 4. juli: Sommertoget

Hommelvik er den lokale representanten i programserien «Sommertoget» på NRK.

Det blir besøk på 40 jernbanestasjoner fra Maradal og Vennesla i sør; Flåm, Voss og Åndalsnes i vest. Trøndelag er representert med seks stoppesteder som foruten Hommelvik er Røros, Oppdal, Støren, Steinkjer og Grong. Turen starter fra Rognan 27. juni og kommer etter besøk i 17 fylker fram til endestasjonen i Sarpsborg. 

Sommertoget må forholde seg til utallige passasjer- og godstog i et tett samarbeid med NSB og Bane NOR om sikkerheten på stasjonene og langs sporet. – Dette er en mer komplisert og krevende oppgave enn all trafikken under OL på Lillehammer, sier Thomas Hellum som står bak konseptet sakta-TV. 

Her har TV-publikum kjørt minutt for minutt med både Bergensbanen, Hurtigruta, Saltstraumen og Skibladner. Og etter Sommerbåten i 2013 og 2015 kom spørsmålet: Hva nå?  Svaret var å ta en togtur. 

NSB bygger et eget spesialtog for turen med alt nødvendig teknisk utstyr og rom for nærmere 60 medarbeidere. Det blir satt opp et togsett med hele åtte vogner der den ene er kontainervogn med plass til scene som blir et midtpunkt på stasjonene.

I dei andre vognene er det redaksjonslokale, regikontroll, radiorom, sminkerom og sovekupéar med alt NRK trenger for å lage radio og TV både sent og tidlig.

Hver kveld sender Sommeråpent direkte fra perrongen. Hver morgen før avgang sender Reiseradioen direkte fra stasjonen. Reisa til neste stasjon blir sendt minutt for minutt i beste sakte-tradisjon. 

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss