Menu

Rekordstort Malvikrenn

180 startende og stor idrettsglede. Også årets Malvikrenn ble den massemønstringen det skal være.

Debuterende rennleder Vidar Sørensen slapp å stresse. Det meste var på plass. Forgjengernes planverk fungerte. Teknisk delegert Kolbjørn Kyllo er ingen novise. Sørensen hadde god tilgang på kvalifisert dugnadshjelp. 193 påmeldte og 180 startende var en grei økning fra 2016.

En rekke barn fikk sin første opplevelse med startnummer på brystet. 6 – og 7 åringene gikk fellesstart på 1 km sløyfa. Malvikrennet er et uavhengig sonerenn med øvre aldersgrense 16 år.

Sørensen framhever godt samarbeid med sentrale krefter i Hommelviks skigruppe.

-Det var fint å kunne dra veksler på deres erfaring, konstaterer Sørensen. Han forteller om gode forhold, de måka unna ekstra for å gi spesielt de aller yngste en optimal opplevelse.

Kyrre Auran, leder Malvik IL ski, forteller at han gikk Malvikrennet selv på starten av 1980-tallet, da riktignok oppe ved skytterbanen.

Auran er inne i sitt andre år som leder i skigruppa. Han er opprinnelig fra Ranheim, men har bodd i Malvik siden 2001.

-Malvikrennet er sesongens høydepunkt for oss. Skigruppa drifter Vulusjøhytta mens Hommelvik IL har løypekjøring på vegne av Malvik kommune, forteller han.

Rekrutteringen er god i Malvik Ils skigruppe.

-På ei trening var det 50 blant de yngste, så vi er nok 75 til sammen. Det tynnes ut fra 12 -årsalderen, men vårt motto er flest mulig, lengst mulig. Vårt fokus ligger på bredde, påpeker Auran som for øvrig gikk Rensfjellrennet for 14.gang i helga.

Hommelvik dominerte 15-årsklassen med Mads Richstad Ellingsen, Odin Aksnes og Emil Kyllo på 1-3. plass. Lisa Grøtte Renå vant J16. Ingrid Beate Østbyghaug (Tydal IL) seiret i J14. 

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss