Menu

Hommelvik Mannskor innbyr til musikkfest på «Bruket» i helga: «Eurovision» med 19 melodier

For lørdag 22. april og søndag 23. april begge dager kl. 19.00 er det Hommelvik Mannskor med mottoet «Samklang i praksis» som presenterer «Eurovision Hommelvik» med konferansier Rune Solli, solister og orkester. Dirigent er Torstein Fossmo.

Hommelvik Mannskor ble opprinnelig etablert under krigen i 1942 og hadde god aktivitet i noen år. Men så stanset aktiviteten og koret lå i dvale helt fram til juletider 2009.

Da møttes herrene Fosmo, Olafsen og Iversen i hyggelige omgivelser.

Her vil vi presentere et variert utvalg fra Grand Prix-historien med i alt 19 sanger.

Mengdetrening

Da kom beslutningen om å starte opp Hommelvik Mannskor igjen. I dag har koret om lag 25 medlemmer med Torstein Fosmo som dirigent. De hygger seg med å møtes for å synge etter en grundig oppvarming over tema som «Det var bra at du kom» og «Harald Martin Brattbakk». 

- Det er trivelig å være med i Hommelvik Mannskor, sier Hans Morten Pedersen som var vokalist for Vikings på 60-tallet. Hver uke tar han turen fra Stjørdal for å være med på øvelsene i Hommelvik Bedehus.

For i den siste tida har det vært hektiske forberedelser til helgas konserter. Første helga i april ble brukt som ei ren øvingshelg med det som på sportsspråket heter «mengdetrening». Nå er det terping med innslag som «unisont på alle refreng og noen 2. stemmer».

«Skitur»

For Hommelvik Mannskor har truffet spikeren på hodet med satsingen på Eurovision som nå kommer i en ny versjon: - Her vil vi presentere et variert utvalg fra Grand Prix-historien med i alt 19 sanger, sier dirigent Torstein Fosmo som har kost seg med på velge ut og tilrettelegge melodiene.

Han har stilt to enkle krav: - Vi skal ikke synge verken «Waterloo» av Abba eller «Fairytale» av Alexander Rybak. Men ellers bruker vi hele den rike historien til «Eurovision» og det er langt fra bare vinnermelodier som blir presentert.

Derfor kan publikum f. eks. glede seg til at Velvet Voices skal synge «Skitur» som ble nr. 3 i den norske finalen i 1967. Men vi røper ikke mer av programmet. Her er det bare å møte fram for å la seg overraske og begeistre.

En av suksessfaktorene i disse forestillingene til Hommelvik Mannskor er involveringen av publikum som deltar aktivt med stemmegiving. For ingen Eurovision uten avstemning; her skal det kåres en vinner!  

14 sponsorer

Hommelvik Mannskor har etablert samarbeid med i alt 14 sponsorer som får ekstra oppmerksomhet gjennom 14 korte videoinnslag gjennom såkalt postkort. 

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss