Menu

Arbeiderfestivalen 2017 i Hommelvik: Markering over fem dager

«Inn i din tid» er parolen for Arbeiderfestivalen 2017 i Hommelvik som startet torsdag 27. april og går fram til mandag 1. mai, forteller ordfører Ingrid Aune som skryter av det grundige arbeidet som programkomitéen har lagt ned:

- Hommelvik har landets eneste barnetog på 1. mai. Arbeiderfestivalen har utviklet faste innslag som offisiell åpning av festivalen i Johan Nygaardsvolds Museum. Etterpå er det politisk debatt i Kulturhuset med listetopper fra alle partier som stiller til valg ved høstens stortingsvalg i Sør-Trøndelag.

Fredag 28. april har det vært flerkulturell/internasjonal dag med kulturinnslag fra forskjellige deler av verden. Bruket kulturhus har vært arene for dagens program. Arrangementet har foregår i samarbeid med frivillige organisasjoner.

En opplagt Trond Giske

Selv om 1. mai har et internasjonalt preg, er det også rom for lokale innslag. Lørdag 29. april er det historisk vandring i Hommelvik sentrum før den populære og utsolgte revygallaen om kvelden. Da er det revyperler fra Malvik og omegn. Det er mange som gleder seg til denne kvelden.

Søndag 30. april er det som alltid Kvelden før dagen med allsang i Bruket kulturhus. Og denne kvelden har Hommelvik vært så heldige å få en opplagt Trond Giske som festtaler, sier ordfører Ingrid Aune som retter blikket mot 1. mai:

1. mai i Hommelvik

- Hommelvik musikkorps starter den tradisjonelle feiringen av 1. mai med musikk i gatene fra kl. 07.00 om morgenen. Kl. 08.00 er det frokost. Neste post på programmet er gudstjeneste i Hommelvik kirke og bekransning av Johan Nygaardsvolds bauta som jeg har ansvaret for.

Kl. 13.00 er det barnetog med underholdning av Hommelvik Framlag etterpå. Hommelvik jr. korps deltar.

Et par timer senere ved 15-tida er det demonstrasjonstog før dagens hovedtale ved stortingsrepresentant Marianne Marthinsen. Hun er Arbeiderpartiets hovedtalsperson i finanskomitéen. Hommelvik musikkorps deltar.

Det er populært å delta i Hommelvik 1. mai. For både AUFs generalsekretær Renate Tårnes fra Bjugn og SVs 1. kandidat fra Sør-Trøndelag, Lars Haltbrekken ville gjerne komme på besøk der de skal holde hver sin appell.

Siden 2004

- I år blir Arbeiderfestivalen arrangert i Hommelvik for 14. gang siden starten i 2004. Festivalen er et samarbeid mellom Malvik Ap, Malvik SV, Hommelvik AUF, Fagforbundet i Malvik, Hommelvik Framlag og Hommelvik Arbeiderlag.

Som politisk kulturfestival er dette den største markeringen i hele Norge, sier en stolt ordfører Ingrid Aune. 

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss