Menu

Misfornøyde politikere sa ja til nettbrett

Meråker-elevene får nettbrett, men politikerne er misfornøyde med prosessen i saken.

- Prosessen i denne saken har vært for dårlig. Jeg opplever at dette ikke er godt forankret, verken hos elever, foreldre eller politikere, var den klare meldingen fra Oda Aurora Aune (Ap) da et delvis misfornøyd kommunestyre i Meråker vedtok å innføre nettbrett til alle elever i skolen.

Politikerne er ikke misfornøyde med at nettbrett innføres, men de er misfornøyde med veien fram dit. Også ordfører Kari Anita Furunes (Sp) understreket dette.

- Jeg vil understreke det som sies om prosess. Denne saken skulle vært oppe i komiteen i august-september i fjor, påpekte Furunes.

Rådmann-beklagelse

Rådmann Henrik Vinje beklaget dette og lover bot og bedring.

- Jeg ser at ting kunne kommet fram tidligere, og det kunne vært gjort mer på informasjonssiden. Jeg kjenner ikke ting på detaljnivå i denne saken, men vi skal ta lærdom og få bedre prosess i senere saker, sier Vinje.

Denne uttalelsen fra rådmannen fikk Aps Tor Farstad til å reagere.

- Jeg hører at du sier at vi må lære slik at sånne saker ikke skjer igjen. Da må jeg arrestere deg: Dette har skjedd før, så vi skulle ha lært tidligere. Det er på høy tid vi begynner å lære, understreket en skarp Farstad henvendt til 

Må ikke gå utover andre ting

Nettbrett blir innført i grunnskolen i Meråker, - det var et enstemmig kommunestyre enige om.

- Det føles litt meningsløst å behandle saker som allerede er bestemt, men jeg håper dette blir bra, sier Oda Aurora Aune, og flere politikere var opptatt av denne satsingen ikke skulle ramme andre ting.

- Jeg vil ikke høre snakk om at det sløyfes skiturer og leirskoleopphold på grunn av at vi har brukt for mye penger, påpekte Lars Magnus Brækken (Ap).

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss