Menu

Alle får være med

Minnecupen har for lengst tatt rollen som den trønderske voksenfotballens vinterversjon av SkandiaCup. Det er ingen dum funksjon.

De sportslig sett antatt kvasseste klubbene i fotballkretsen, slik som Levanger FK, Ranheim og RBK A stiller ikke lenger. Minnecupen har for lengst tatt rollen som den trønderske voksenfotballens vinterversjon av SkandiaCup: alle klubber på alle nivå inviteres til en helg med konkurransetrening og hyggelig fotballsamvær.

Tre Regionliga-lag deltok: Stjørdals-Blink Fotball, Steinkjer FK og Orkla. 4.div var godt representert, likeså de to påfølgende nivå. Noen G19-lag deltok også. De enslig mindreårige flyktningene ved mottaket på  Fossen mønstret også mannskap. Det var en sterk opplevelse for disse, fortalte miljøarbeider Nedad.

Utjevningsstraffere i gruppespillet skaper ekstra spenning. Også de antatt kvasseste lagene kan bli stresset av å skulle hente inn to mål iløpet av 15 minutter. Kampene spilles med 8 på banen. Offside er tatt vekk.

Selv om det meste i og rundt turneringen kjennetegnes av enestående kontinuitet, ble sluttspillet endret i fjor. Mot tampen spilles det nå finale-serie med tre lag. Trelagsserien ble en thriller søndag. Først spilte Blink og Charlottenlund 0-0. Så vant CSK 3-2 over Orkla. I siste kamp vant Blink 3-2 over Orkla. Dermed kliss likt mellom CSK og Blink. Et slikt scenario kom noe overraskende også på arrangørstaben. CSK hadde dusjet ferdig og var ikke innstilt på noen omkamp mot Blink. Turneringsleder Kjell S. Grytbakk lyttet til lagene- et forslag om å dele potten for 1. og 2.plass likt, ble raskt vedtatt av Grytbakk: 12500 kr til både Blink og CSK – mens vandrepokalen for tre seiere ble med Blink hjem. De populære minnecupkrusene fikk raskt nye eiere.

Seier i Minnecupen ble dermed også en fin start konkurransemessig for Blinks trenerduo Terje Sandmæl (bosatt i Meråker) og Are Tronseth (familie fra Meråker). Bygdas egen Børge Sonflå Tronsmo scora ett av Blinks mål i den avgjørende matchen mot Orkla.

I løpet av disse 30 årene har over 200 lag fra forskjellige klubber deltatt. Ingen har deltatt i samtlige cuper; men Fram, Stjørdals-Blink og arrangørlaget Varden har deltatt flest ganger. Dommerne kommer hvert år oppover fra Østlandet. Tåkeutfordringer i flytrafikken fredag hadde de rutinerte herrene i sort tatt høyde for: de kom opp dagen før. Denne turneringen vil de ikke gå glipp av.

-Viktig med gode pipeblåsere, disse vet vi gjør en god jobb, det er viktig for alle lag uttalte Tydalstrener Olav Harry Østby.

I dagene rett før turneringen blir det alltid noen ekstra timer i telefon og ved PC-en for Grytbakk. Lag trekker seg, nye må hentes inn. Det gikk i år, og. 30 lag i den 30.utgaven, alle ledet av nevnte ildsjel. Den opprinnelige ålbyggen måtte dele sitt fotballhjerte i 12-delsfinalen da moderklubben Ålen møtte nettopp Varden. Sør-trønderne vant 1-0. Det gledet Grytbakk som medga at han nok kjenner spillerne fra heimbygda sine foreldre og besteforeldre best nå.

Også lørdagskvelden var i mange år en kraftanstrengelse for deltagende spillere og ledere med sosial sammenkomst på samfunnhuset. Kjell S. Grytbakk som deltok på dansegalla i Thailand nylig, fikk der booka inn Scandinavia til å spille opp til Minnecup-dans. Oppmøtet ble ikke helt som arrangørene hadde håpet på – men neste år er det på`n igjen.

Turneringens internasjonale deltager, det svenske div4-laget Jàrpen , gjorde et fint gruppespill fre.kveld. De trakk seg derimot før sluttspillet. Noe av det siste de dermed gjorde i årets turnering, var at en av spillerne dyttet til dommer Staberg. Slikt tolererer ikke den mannen. En av meget få overtramp og utvisninger i turneringen. Prestasjonene i januar garanterer ingenting for den kommende utendørssesongen. Det vet de fleste - men samlingspunktet Minnecupen etterhvert utgjør for så mange i den trønderske fotballfamilien, inspirerer nok Grytbakk & co til straks å gyve løs på forberedelsene til den 31. utgaven…

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss