Menu

Det blir ikke bedre

Forholdene kunne ikke vært bedre en da vi sist tok en skidag i Meråker. Etter et dypdykk i gamle værmerker samt en kikk inn på yr, startet vi dagen.

Det er bare så vidt en stakkar vinn å komme seg ut en tur mellom underkjølt regn og andre utrivelige værforhold. En godværsdag klarte jammen å kile seg inn mellom lavtrykka. Og at valget falt på Meråker, med utgangspunkt Fagerlia, angret vi så absolutt ikke på.

I vår del av landet er det vel ingen som kan skilte med samme skiforhold som Meråker. Meget godt preparerte løyper, hvor du kan velge utrolig mange forskjellige turmål, samt at vanskelighetsgraden også varierer etter ferdigheter og ønsker. Meget bra.

Mye av grunnen til at det er så godt tilrettelagt for skifolket her i Meråker ligger nok på «Skigymnaset».  Her er det fostret fram skiløpere i verdensklasse i stor skala. Ja vi traff på opptil flere kjente navn i sporet denne dagen vi også.

Ellers traff vi på tre spreke damer som bruker skisporet mye. De tar også hver sin utdannelse her oppe i Meråker, som i tillegg til å gi et solid yrke, også tilfredsstiller lysten til å være ute i norsk natur, og gi kroppen litt fri fra boklærdommen. Alle tre lovpriser Meråker og mulighetene som her ligger like utenfor skoleporten.  Nå er det ikke bare lokal skoleungdom som tar seg hit til skianleggene. Trygve Raaen Nilsen kom helt fra Trondheim for å bruke krefter her i de Meråkerske fjell. Han er en meget ivrig skiløper, så han setter stor pris på det arbeidet som er gjort her til gagn for alle skientusiaster. Og han ber oss spesielt om å gi en rose til de som legger forholdene så godt til rette for oss som vil ta en skitur. Rosen er herved overrekt til rette vedkommende.

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss