Menu

Kveldstur til Kamvollen

Hvis timeplana for dagen har vært full av unyttige oppgaver, er det godt at det finnes turmuligheter som ikke krever hverken slit eller nevneverdig fare for å orientere seg bort i vanskelig terreng.

En av disse mulighetene er turen ut til Kamvollen ved Fundsjøen. Her er det godt oppkjørte spor i lett variert terreng med flott utsikt utover sjøen, eller du kan gå dine egne spor etter Fundsjøen, når forholdene er slik at det kan foregå uten å utfordre sikkerheten.  Da vi var der siste gang gikk vi begge traseene, men det ble antydning til vann i skisporene, så «øverleia» hadde kanskje vært mest å foretrekke.

Ute ved Kamvollen er det nå bygd en skikkelig flott gapahuk den er det Feren Fundsjøen Hytteeierlag som har bygd på dugnad, og det fortelles av lokale krefter at den blir mye brukt, og det forstår vi godt. Setervollen Kamvollen ligger og bare noen få timeter unna gapahuken.

Da vi var her sist var det stille og fredelig både på sjø og på land, men slik har det ikke vært alltid. Området rundt Kamvollen var «kullmileområdet», og det er fortsatt spor etter der disse kullmilene var. Nå dekket da snøen disse fortidsminnesmerkene, men når vårsola igjen varmer fjellet, vil nok mange på nytt bli synbare. Gruvedrifta her i Meråker krevde store mengder kull, noe som igjen gikk utover skogen.  Leilendingene under gruveselskapene hadde pliktlevering av kull, både å brenne og transportere, og det til en godtgjørelse gruveeierne bestemte. Snakk om bukken og havresekken. Kontrasten til dagens regulerte arbeidsliv er enorm, og bra er nå det.

Ja slik satt vi og filosoferte mens vi tok en sup kaffe og en Kvikk Lunsj en kveld der ute ved Kamvvollen.  

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss