Menu

Ragnhild skal til VM

Ragnhild Haugen fra Meråker er tatt ut til junior-VM i skyting.

- Det har ikke gått opp helt for meg ennå, sier en sprudlende glad Ragnhild Haugen (17). Mandag kveld feiret hun og familien hjemme i Meråker med kaffe og kaker og det som hører til når en VM-plass sikres. VM-uttaket slo ikke ned som en bombe, men likevel var det godt å få bekreftelsen at hun skal få skyte 10 meter luftrifle i junior-VM.

- Jeg skjøt ganske bra på VM-uttaket i Flisa tidligere i mai. Der var det to-dagers stevne og jeg ble nummer tre. I tillegg gikk det ganske bra under European youth league i Göteborg i april. Vi skjøt tre på lag der, og vi endte som nummer to, sier skyttertalentet Ragnhild Haugen.

Fersk satsing

Hun har alltid vært et stort talent, akkurat som storebror Lars Emil som var ett fattig poeng unna kongelaget under fjorårets landsskytterstevne, men det er først de siste to årene lillesøster har satset på rifleskyting.

- Det var først da jeg startet på videregående at jeg begynte å skyte luftrifle. Tidligere har jeg bare skutt DFS (Det frivillige skyttervesen) -stevner, sier Ragnhild Haugen.

17-åringen fra Meråker har to svært så meritterte trenere å støtte seg på i hverdagen. Marte Torvik har deltatt både i VM og EM på seniornivå, mens veteranen Knut Bakken har meget solid erfaring på høyt nivå gjennom mange år.

Stor forskjell

Junior-VM går i den tyske byen Suhl i slutten av juni. Fram til da skal Ragnhild Haugen trene litt ekstra og delta på en samling sammen med de øvrige norske skytterne tidlig i juni.

- Du er god både på såkalt DFS-skyting og luftrifle. Hva er den største forskjellen?

- Avtrekket er helt annerledes. Luftrifle er naturlig nok mye mer fintfølende.

Millimeterpresisjon

I junior-VM skal Ragnhild Haugen skyte 40 skudd stående, og blinken hun skal treffe er omtrent mikroskopisk. 10´eren har en diameter på 5 millimeter.

- Ta ei penn og sett en prikk på et ark. Det er størrelsen på 10´eren, forklarer Haugen. Denne 10´eren er igjen inndelt slik at beste resultat er 10,9 poeng på ett skudd. Ragnhild Haugen har klart 417 poeng på trening, mens hun har en pers på 413,7 i konkurranse.

- Jeg må skyte veldig godt, og helt sikkert opp mot 417 for å hevde meg brukbart i VM, tror 17-åringen.

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss