Menu

«Jentene på Tunet» satser videre: Den gode sjokoladen

«Jentene på Tunet» i Selbu med sin «Sjokoladefryd» har utviklet et nytt og godt tilbud som også passer bra for bedrifter.

- Ei eske med velsmakende sjokolade er en fin gave til en kollega eller forretningsforbindelse nå til påske. Våre kunder kan velge blant mange produkter, sier chocolatier Iris Martinsen Aune som er stolt over håndverket og forteller:

- Her er det innpakninger der vi leverer 9, 12 og 16 sjokoladebiter med sine smakskvaliteter; tursjokolade og påskeegg. Vi velger kvalitetsbevisste og stolte leverandører til vårt håndverk og ønsker å gi deg en smaksopplevelse hvor hver bit skal være en fryd for både øye og gane, sier hun. 

Iris Martinsen Aune er stolt over at «Jentene på Tunet» ble nominert som «Årets julegave» i Dagens Næringsliv: - Vi er allerede blitt kjent for høy kvalitet på våre produkter med eksklusiv innpakning. Men vi er mest fornøyd over alle tilbakemeldingene på fantastiske smaksopplevelser!

Forsiktig start

Dette er en idé og pasjon som har skutt fart etter en forsiktig start. For opprinnelig skulle produksjonen av sjokolade være et lite supplement til de dagene da driften av kurs- og konferansestedet Selbutunet ga ledig rom. 

Derfor kunne det være nyttig å fylle ledig kapasitet med noe annen virksomhet. Vi var nysgjerrige på smaksopplevelser og da kom tanken om sjokolade som er et godt produkt. God sjokolade skaper glede, forebygger sykdom, du blir mer avslappet og ikke minst blidere.

Temperatur

Tidlig ble det klart for oss at sjokoladeproduksjon av høy kvalitet stiller bestemte krav. Det gjelder særlig temperaturer og ingredienser. Dersom du skal lykkes med å skape gode produkter, krever det riktig teknisk utstyr, sier Iris Martinsen Aune og nevner et eksempel: 

- Vi hadde kommet fram til en bestemt type sjokolade uten at vi var helt fornøyd med den matte overflata. Men ved å øke temperaturen på sjokoladen med 0,1 grad, fikk vi den ønskede kvaliteten. For å lykkes med slike operasjoner, trenger vi teknisk utstyr som leverer stabil og ønsket kvalitet.

Til Italia

Italienerne er glade i gode smaksopplevelser og har opp gjennom årene utviklet eksklusive sjokoladeprodukter. Derfor er det interessant å lære av dem. Vi har flere ganger besøkt fabrikken i Italia som leverer det utstyret som vi benytter. Denne fabrikken driver også utstrakt utvikling av nye teknikker og nye maskiner. Her få vi lære bruken av maskinene. Det er alltid trivelig å besøke italienske fagfolk.

Fabrikken er også opptatt av utdanning og tilbyr lærlingeplasser. Til høsten får vi besøk av en lærling som ble begeistret for våre produkter. Hun skal avlegge en praksisperiode på tre måneder hos «Jentene på Tunet», sier Iris.

Info på nettet

«@jentenepaatunet» gir informasjon om sine produkter på Instagram og Facebook. De som ønsker å få mer informasjon, kan ganske enkelt trykk på «liker».

Salg

- Så langt har det meste av salget gått gjennom kontakter utenfra. Det er aktører som ønsker å selge vår sjokolade. Det handler stort sett om små og litt større delikatesseforretninger. Jeg kan nevne Jacobs på Holtet, Gutta på Haugen og Maschmanns; alle i Oslo. I tillegg kommer bl. a. restauranten «To Rom og Kjøkken» i Trondheim. Nå har vi om lag 40 utsalgssteder.

Etter hvert får vi flere aktører som selger vår sjokolade. I forrige uke begynte Daba Café i Søndre gt. i Stjørdal å selge våre produkter. Vi arbeider videre med å styrke markedsføringen. Mer salg gir grunnlag for større produksjon og på sikt også flere arbeidsplasser til glede for Selbu, sier Iris Martinsen Aune hektisk opptatt av å produsere sjokolade.

Fra SIFA til sjokolade 

Eivind Aune har i åtte år vært leder for SIFA i Selbu. Men i forrige uke tok han skrittet fullt ut og forlot denne stillingen: 

– Nå ønsker jeg å bruke all oppmerksomhet for å styrke sjokoladesatsingen til «Jentene på Tunet». Vi har investert betydelige midler i utstyr og emballasje. Nå er tida kommet for å fylle denne emballasjen med smakfull sjokolade og få den ut i butikkhyllene over det ganske land, sier han og poengterer:

- For vi vet at vi har klart å utvikle et godt produkt. Nå er det opp til oss å bringe budskapet videre utover landet. For her ligger et stort marked med de riktige grep. Det betyr en god salgsinnsats …….  Og da hjelper det med smaksprøver som gjør jobben betydelig enklere, sier han med et smil.

Salg av Selbutunet

Vi fant etter hvert ut at sjokoladeproduksjon er mer forenlig med familieliv enn drift av selskapslokaler for private arrangement, kurs og konferanser. Vi opplevde mye arbeid om kvelder og i helgene. Det var krevende. Derfor måtte vi ta stilling til videre drift, sier Eivind Aune som nå har lagt Selbutunet ut for salg.

- Økt oppmerksomhet om «Jentene på Tunet» og vår sjokolade gjorde valget enklere. Men når det er sagt ser vi et stort potensiale i Selbutunet for nye drivere. Hele bygget er lagt ut for salg.

I første omgang kan sjokoladeproduksjonen være leietakere hvis det er ønskelig for nye eiere. Vi vil gjerne bistå med våre erfaringer og hjelpe nye eiere til å komme i gang med driften. Det er fortløpende henvendelser fra kundemassen som etterlyser gjenåpning. Jeg kan nevne at det fremdeles er muligheter for overnatting dersom noen skulle ønske det, sier Eivind Aune.

Salget håndteres av Nylander og prospektet finnes på «Finn.no». 

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss