Menu

Fargerike Bratsberg åpner QA for sommeren

Bjørn Bratsberg og kona Alice åpner søndag årets sommerutstilling på Galleri QA på Bjørns hjemgård, Aadal østre i Forradal.

Bjørn Bratsberg er færbøgdingen som flyttet ut fra Forradal som ungdom, men som alltid har hatt en stor del av både hjerte og hode i bygda. To dager før han runder 76 år åpner han sin niende sommerutstilling i Galleri QA, og utstillingene viser et stort spenn både i uttrykksform og metodikk.

- Dette er det jeg holder på med nå, sier Bjørn Bratsberg idet han klyver inn i et rom som tidligere var stallen på Aadal østre.

- Stramme former, rette linjer, rene farger, sier Bratsberg og guider oss gjennom en hel vegg som består av abstrakt kunst i «nye» farger for hans del.

- Det kom noen til meg og lurte på hva dette med alle de feminine fargene jeg bruker er. Det er jo bare at jeg liker disse fargene godt, sier Bratsberg og smiler idet han forteller om sin nylige forkjærlighet for rosa og lilla fargenyanser.

Illustrasjoner og kulltegninger

Disse nye kunstverkene står i temmelig sterk kontrast til tidligere kunstverk signert Bratsberg. Inne i fjøset henger i år mange av hans tidligere verker. På to av veggene henger illustrasjoner som Bratsberg skapte til bokverket «Bygda og lyrikken» som Hegra Sparebank og Hegra historielag utga i 2005. Dette er veldig konkrete illustrasjoner, mens det på de to øvrige veggene henger kulltegninger fra enda tidligere tider i Bratsbergs kunstnerkarriere.

- Som billedkunstner har jeg i mange år arbeidet med tegning og grafikk. Etter hvert gikk jeg over til å bruke kullstift og fargepigmenter på store lerreter. Motivkretsen ble hentet fra bilopphuggeri, nedrivningshus og skraphandlernes bakgård, sier Bjørn Bratsberg.

Åpning på søndag

Det er en usedvanlig rikholdig kunstutstilling som i år preger de gamle fjøsbygningene i Forradal. Åpningen skjer førstkommende søndag, og i år holder Bjørn Bratsberg det meste innenfor den kunstneriske familien. Datteren Camilla står for selve åpningen, mens barnebarn skal sørge for de musikalske innslagene på åpningsdagen.

- Vi håper selvsagt på masse musikk. Barn og barnebarn sørger for at det er kaffe og vafler å kjøpe for alle som kommer hit, og vi har plass til mange i bygningene og på tunet, sier Bjørn Bratsberg.

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss