Menu

Hele bygda feiret etter skoleseier

- Dette betyr alt for oss. I kveld må vi bare feire.

Aksjonsleder Torunn Beathe Gederaas og FAU-leder Elisabeth Meldal tok fram sine aller, aller bredeste smil da skjelstadmarkingene på superkort varsel fylte Vårtun for å feire at skolen i bygda er reddet.

- Vi har fått noen signaler de siste dagene på at det har vært noe på gang, men vi våget ikke å tro noe som helst før avstemningen var ferdig. Håpet steg litt da ordføreren kalte inn til pressekonferanse i ettermiddag da, medgir Elisabeth Meldal og Torunn Beate Gederaas.

Impulssamling

Sammen med flere hundre sambygdinger jublet de, klemte de, sang de og spiste kake sammen torsdag kveld. Allestedsværende Magnar Børset ledet an i jubelen i grendehuset og det var et helt hus fylt med liv og latter.

Se videoer fra feiringen på vår Facebook-side her!

- Jeg tror faktisk at det engasjementet du ser her i kveld også har virket på politikerne. Vi har jobbet mye og saklig, understreker Torunn Beathe Gederaas.

- Hva betyr det for bygda at skolen nå er reddet?

- Det betyr utrolig mye, - det betyr alt. Økt tilflytting, økende barnetall og rett og slett ei levende bygd, sier de to engasjerte damene.

- Må bare få feire

En liten malurt i jubelbegeret var det at politikerne i kommunestyret vedtok å legge ned Flora oppvekstsenter.

- Vi føler absolutt med florbyggene. I denne saken har foreldrene ved alle tre skolene jobbet tett sammen, men samtidig må vi få lov å feire i kveld, sier Meldal og Gederaas. 

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss