Menu

Sesongstart på festningen

Stjørdals mest besøkte turistattraksjon åpner dørene for sesongen i helga.

Besøkende og turister som besøker Hegra festning vil i sommer oppleve flere arrangement og åpen kafeteria med middag på søndager. Guiding og informasjon om festningen tilbys selvsagt også. 

Åpner med rømmegrøt og viltgryte

Sissel Waatland er leder av venneforeningen og Helge Gylland er styremedlem. Begge er guider på festningen og har også i år Rita Børgefjell med som vertinne på kafeteriaen.   

- Det er ungdommer som i år er med på servering og guiding i tillegg til mer erfarne. Førstkommende søndag, 28. mai, er det sesongåpning med salg og servering av rømmegrøt og viltgryte. Det selges kaffe og kaker.

Fullt program

Programmet på festningen utover sommeren er ganske så tettpakket. Allerede dagene 29., 30. og 31. mai skal alle niendeklasseelevene i Stjørdal være med på guiding gjennom "Den kulturelle skolesekken".

Onsdag 31. mai ankommer Hans Olav Løkken og snakker om Operasjon Detmold, og 7. juni er det allsang i peisestua med "Arti læll".   

Operasjon Detmold, var det tyske kodeordet for angrepet på Norge, med Trondheim og Stjørdal sentralt i invasjonen. Krøniker Hans Olav Løkken vil onsdag 31. mai holde et foredrag om dramaet våren 1940, politisk og militært – og se dette i lys av Hegra festning, med senere rettsoppgjøret, myter og ettermæle.

- Var det slik det står i historiebøkene? Er det på tide å granske hva som hendte mellom 1935 og 1955, spør Løkken som er invitert av venneforeningen på Hegra festning. 

Arrangement på onsdagene

- Vi prøver å legge noen onsdagsarrangement hit til festningen på kveldstid. Dette har blitt en tradisjon med start klokken 18.00. Tidligere ordfører Alf Daniel Moen kommer med et historieforedrag 17. juni, og 5. juli er det trollsti med Tivona. 26. juli er det olsokgudstjeneste med Arne M. Smørvik, sier Sissel Waatland og Helge Gylland. 

Artisten O.J Hansen vil besøke festningen senere i år.   

- Hvilke åpningstider har dere på festningen i sommer? 

- Mandag og tirsdag er det stengt kafeteria, men gjester og turister her oppe kan benytte uteområdene og gjerne gjøre seg kjent på festningsverket. Onsdag har vi åpen kafeteria fra 15.00 til 20.00, torsdag, fredag og lørdag er det åpent fra 11.00 til 16.00. søndag fra 11.00 til 17.00 med middagsservering, dessert, kaffe og kaker.

- Vi håper på godt besøk hele sommeren her oppe på festningen, som har verdens beste vafler og syltetøy, sier Helge Gylland og Sissel Waatland.

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss