Menu

Lager is på gården

Gårdsbakeriet i Sorta produserer og selger sin egen is.

 Det startet med at Solvår Lillemo Reinsberg etablerte Eidum Gårdsbakeri og bakte brød i fjøset hjemme på gården. Nå er de tre ansatte, har åpen gårdskafé, lager sin egen is og inviterer på tre-retters frokost.

Oppskrifter fra hele verden

- Det sies at det er kun fantasien som setter grenser. Det stemmer ikke helt her. Det er nok helt andre ting som setter grenser. Solvår Lillemo Reinsberg flirer godt. Sammen med Marcus Steinigk og Oddbjørn Dahle varter hun opp med den ene nyvinningen etter den andre. Tyske Steinigk får endelig bruk for en lang rekke isoppskrifter han har plukket med seg fra ulike jobber på ulike hoteller verden rundt.

- Jeg har laget mye is tidligere, og det er slett ikke vanskelig, sier Marcus Steinigk.

- Ingenting er vanskelig for den som kan det, så nå må jeg lære meg det også, sier sjefen på Eidum Gårdsbakeri, Solvår Lillemo Reinsberg.

Spesialer

Den lille ismaskinen som sjefen fikk kjøpt sørafor har ikke enorm kapasitet, men det gjør ingenting.

- Cirka to liter, og det tar 20-25 minutter å lage isen. Men det passer bra at det ikke er kjempestor maskin for da blir det ferskere is, sier isekspert, baker og konditor Marcus Steinigk.

Før lanseringen av historiens første Eidum-is rett før sist helg skaffet de bringebær fra Vikan. Dermed ble det bringebær-is. Tirsdag var det rabarbra-is som var spesialiteten.

- Det blir ikke mange forskjellige issmaker her. Det blir vanilje, sjokolade og kanskje en spesialitet som vi varierer på, sier Steinigk som påstår at det ikke er vanskelig å lage is, men noe må være på plass.

- Gode råvarer og gode oppskrifter. Oppskriftene har jeg plukket opp fra tidligere arbeidsplasser, pluss at jeg har fått noen fra gode, tidligere kolleger.

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss