Menu

Blir gjerne kongen av Lånkebanen i år også

- Jeg ønsker å gjenta fjorårets prestasjon og bli konge av VM-runden på Lånkebanen og dermed vise konkurrentene kun bakenden av min Ford Focus RS, sier Andreas Bakkerud som i år kjører på lag med selveste Ken Block.

Bergenseren er på plass i Stjørdal før helgens VM-runde og drømmer om en reprise fra i fjor. 

- I fjor ble det seier etter at jeg vant alle de fire kvalifiserende rundene og semifinalen. Bilen storkoste seg på Lånkebanen og viste seg gjennom hele helga fra sin beste side. Jeg vant startene og kunne kjøre kontrollert uten å ta for store sjanser. Den helga var jeg ikke avhengig av noe flaks for å lykkes, minnes Andreas Bakkerud fullt konsentrert før helgas konkurranser foran et stort publikum.

25.000 på tribunene

- I fjor var det godt besøk med nærmere 20.000 tilskuere på banen. I år håper jeg at vi kan sprenge grensen på 25.000. Det vil være viktig for Lånkebanen som etter årets sesong skal forhandle om nye VM-runder. Det er tunge internasjonale aktører som banker på døren og gjerne vil inn i VM-sirkuset i rallycross som får stadig større oppmerksomhet, sier Andreas Bakkerud.

Han er opptatt av at Stjørdal og Norge skal arrangere en knallbra VM-runde.  

- Det er viktig at folk i Stjørdal og hele nærområdet slutter opp om arrangementet. Det vil være en sterk søknad for videre VM-runder, sier Andreas Bakkerud og får full støtte av sin lagkamerat Jan Tore Brustad som er bosatt Stjørdal. Brustad er Bakkeruds altmuligmann siden 2014 og gleder seg over en VM-runde på hjemmebane med søvn i egen seng:

Rekordoppslutning

- Det er en luksus! Det blir mange nok hotellnetter i løpet av en sesong med flere lange turer. I de to foregående årene med VM-runder har vi ved siden av Europa kjørt konkurranser både i Canada og avslutning i Argentina. I år er avslutningen flyttet til Sør-Afrika. Det blir spennende, sier Jan Tore Brustad.

- Hva har størst betydning i rallycross?

Andreas Bakkerud som fyller 26 år i oktober og allerede sitter på mye erfaring og mange seire, konstaterer:

- Rallycross er en ekstremt intensiv sport med høye hastigheter og høye temperaturer. Bilene går fra 0 – 200 km/t i løpet av en par sekunder. Under løpene utvikles det mye varme i bilene. Temperaturen i førerhuset stiger kjapt og jeg regner med at vi når 70-75 grader i førerhusene oppe på Lånkebanen. Derfor er det veldig viktig å drikke mye vann og fylle på med væske. Men under løpet er vi så konsentrert om konkurransen at vi ikke har tid til å tenke på varme. Det gjelder å holde hodet kaldt og treffe de riktige disposisjonene. For ved siden av bilens egenskaper spiller også førernes ferdigheter en stor rolle.

- Er det stor forskjell på vått og tørt føre?

- Noen førere foretrekker tørre værforhold mens andre trives best på vått underlag. Generelt kan vi si at bilens egenskaper teller mest under tørre forhold. Med regn blir førerens egenskaper enda viktigere. Det var interessant å følge med Tore Kristoffersen i den andre klassen under den første løpsdagen i Barcelona. Han storkoste seg på vått føre, men slet mer under de tørre forholdene på søndag, sier Andreas Bakkerud som også innrømmer at flaks kan spille en avgjørende rolle:

- Hva synes du om Lånkebanen?

- Det er en bane som førerne liker veldig godt. Ingen løpere sier noe negativt om banen. Hittil i år har vi kjørt på veldig mange kronglete baner med mange akselerasjoner. På Lånkebanen er det mye opp og ned. Det er en bane som alle har lyst til å vinne på. Norge, Sverige og Frankrike er de gjeveste løpene fordi det er landene med flest førere. Det er mest publikum i Frankrike og Sverige, men Lånkebanen kommer etter!

- Hvem blir de tøffeste konkurrentene i tillegg til Petter Solberg og Johan Kristofferson?

- Vi må alltid regne med Mattias Ekström som vant de første løpene i år. Jeg tror at Petter vil ha en bra helg. Han tenker veldig mesterskap og kjører for gode plasseringer uten å risikere for mye. Jeg trenger ikke å tenke så mye ettersom jeg ligger så langt bak teten. Men jeg vil reise fra Lånkebanen med et bra resultat, sier Andreas Bakkerud som har sin base på Scandic Hell mens medhjelper Jan Tore Brustad får luksusen av å bo hjemme.

 

 

 

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss