Menu

Kjempestort spadetak for kunstgressbane

Styrkeløftstjernen Marte Elverum og mini-fotballspillerne fra Elvran IL fikk æren av å ta det første symbolske spadetaket på nye Elvran stadion tirsdag kveld. 

 - Fotballkarrieren min startet her i 1. klasse og endte også her i 7. klasse, sier Marte Elverum og smiler.

Nå skal den godt brukte grusbanen ved oppvekstsenteret i Elvran gjøres om til kunstgressbane og små og litt større fotballspillere skal få bedre forhold å drive idrett på.

- Dette er definert som et nærmiljøanlegg, og det innebærer at det skal være åpent for alle hele tiden, presiserer prosjektleder Ann Marita Myren i Elvran IL.

Hele bygda stiller opp

Med en kostnadsramme på 400.000 kroner er idrettslaget i Elvran så godt som i boks med prosjektets økonomi. Halvparten finansieres gjennom spillemidler og resten har bygda bidratt med.

- Vi håpet å skaffe 120.000 kroner i bygda fra privatpersoner, lag, organisasjoner og bedrifter. Nå er vi oppe i 161.000. Tusen takk, sier Myren.

Største bidragsyter er Elvran Ungdomslag som har lagt 70.000 kroner på bordet.

Gress til høsten

Arbeidet med å lage ny bane starter så fort skolen tar sommerferie kommende uke. Da blir det dugnad med rydding før maskinene kjører inn på banen. 

- Kunstgresset fikk vi tak i for fire år siden, og er et brukt dekke fra Kattem IL. Det er ikke topp, men det er bra nok, sier Ann Marita Myren, som fortsatt har øynene oppe om det byttes ut et bedre dekke ett eller annet sted.

Til skolestart til høsten skal grovarbeidet på kunstgressbanen være unnagjort, og da skal etter planen kun utrulling av dekket gjenstå. Det betyr antakelig at det blir fotballspilling på kunstgressbanen i Elvran i løpet av høsten. 

Viktig samlingspunkt

Og ikke bare blir det en kunstgressbane, men det blir bygdas kanskje viktigste samlingspunkt, vegg i vegg med bygdas oppvekstsenter.

- Dette er veldig viktig for bygda. Få ungene ut i idrettsaktivitet, og dette er bygdas samlingspunkt. Det er utrolig viktig for samholdet i bygda, sier Elvrans egen gulljente, Marte Elverum. 

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss