Menu

Miks av mat og moro på 100-årsdag

Matretter fra flere ulike nasjoner og spennende aktiviteter for barna var blant stikkordene da Lions-klubbene i Stjørdal inviterte til 100-årsfeiring i Fosslia Fjellhall lørdag.

Den 100 år lange historien til Lions Club International, som ble stiftet av forretningsmannen Melvin Jones i Chicago i USA 7. juni 1917, ble markert av samtlige 440 Lions-klubber i Norge lørdag. I Stjørdal hadde Lions Club Stjørdal og Lions Club Stjørdal Varnes gått sammen med Frivilligsentralen for å arrangere en gratis aktivitetsdag i Fosslia Fjellhall.

Integrert gjennom matretter

Fremmedspråklige mødre og barn var spesielt inviterte til markeringen, men også mange norske barn og foreldre tok turen innom fjellhallen. De besøkende fikk prøvd matretter fra ulike nasjoner, og barna kunne i tillegg prøve seg på ballspill, turnøvelser og tegning.

Hanne Myrvang, daglig leder ved Frivilligsentralen Stjørdal, understreker betydningen et arrangement som 100-årsfeiringen spiller for inkluderingen av fremmedspråklige.

- Dette er en unik mulighet til å bli kjent med hverandres kulturer. For en vellykket integrering er det viktig å være nysgjerrig på hverandres kulturer, og mat er noe som kan hjelpe til. Mat er viktig i alle kulturer, og det at både nordmenn og fremmedspråklige kan smake andre matretter gjør at kulturene knyttes sammen, sier hun.

Samme som Støren

Også visepresident i Lions Club Stjørdal, Oddgeir Røddesnes, er glad for at slike arrangement kan hjelpe til på integreringen av fremmedspråklige.

- Det har vært et vellykket arrangement. Vi har snakket med Lions-klubben på Støren, og de har gjort det på samme måte som oss med å invitere fremmedspråklige til deres 100-årsarrangement. At dager som dette kan bidra til bedre integrering synes vi er veldig positivt, smiler han. 

 

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss